Subscriu-te

Torna el Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu

El segon concert del Festival serà aquest diumenge, 16 de setembre, a Cervera amb la soprano Ulrike Haller i l’organista Vicenç Prunés.

El dissabte 8 de setembre va començar la vintena edició del Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu, que organitza l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida. El Festival, que acabarà el 28 de desembre, consta de quinze concerts a les poblacions de les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Os de Balaguer-les Avellanes, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp, Verdú i Vielha e Mijaran. Van inaugurar el Festival el violinista Josep Maria Manresa i l’organista de la Prioral de Reus, el catedràtic Josep Maria Mas i Bonet, a Verdú.

Alessandro Bianchi

En aquesta edició actuaran com a solistes d’orgue Christian Tarabbia (església de Sant Llorenç de Lleida, 2 de novembre), Alessandro Bianchi (Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, 4 de novembre), Alfonso Sáez Docón (Sant Llorenç de Morunys, 7 de desembre), Arnau Reynés (Puigcerdà, 8 de desembre) i Miquel González (catedral de la Seu d’Urgell, 8 de desembre).

Pel que fa a solistes vocals, la soprano Ulrike Haller i l’organista de l’Escolania de Montserrat, Vicenç Prunés, interpretaran recitals a Sant Agustí de Cervera (16 de setembre) i Talarn (8 de desembre). Per la seva banda, la soprano Mariona Pallach i Joan Castillo, professor d’orgue del Conservatori Municipal de Terrassa, ho faran a Torres de Segre (11 de novembre) i Vielha e Mijaran (28 de desembre).

El Cor de Noies Exaudio

Respecte de la música coral, el Cor de Noies Exaudio, dirigit per Esteve Costa i acompanyat a l’orgue per Jonatan Carbó, actuaran a la Pobla de Segur (28 d’octubre) i les Borges Blanques (4 de novembre). El cor De Canendi Elegantia interpretarà un únic concert a l’església de Sant Llorenç de Lleida, amb un repertori basat en el Renaixement català (16 de novembre), acompanyat a l’orgue per Guido Iotti i dirigits per Francesc Garrigosa.

I les formacions de cambra, a banda del concert inaugural ja esmentat del 8 de setembre passat, també hi intervindran els trompetistes Miguel Cerezo i Helio Garcia, amb l’organista Miquel González (professor d’orgue del Conservatori Professional i Municipal de Lleida) interpretant obres de Bach, Civil i Vivaldi, a la basílica de Valldeflors de Tremp (13 d’octubre). Finalment, el duet aragonès Miscelánea XVIII-21, format per Francisco José Gil Ferrer (oboè) i Saskia Roures Navarro (orgue), actuarà al monestir de Bellpuig de les Avellanes d’Os de Balaguer (14 d’octubre),

Tots els concerts són d’entrada lliure. El Festival està patrocinat per les regidories de Cultura dels ajuntaments respectius, a més de rebre el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Podeu veure el detall dels concerts aquí.

Imatge destacada: orgue de la basílica de Valldeflors de Tremp

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

El contratenor @XavierSabata i el nou director de la GIO, Francesc Prat, seran els protagonistes de 'Misteris de l'instant' a @auditori_gi. Més informació, al nostre web! (Foto: Gemma Tubert/ACN) http://www.revistamusical.cat/francesc-prat-sera-el-nou-director-duna-renovada-gio-amb-motiu-del-dese-aniversari/

Segueix-nos a Twitter