Subscriu-te
,

Un concert extraordinari reivindica Joan Manén l’11 de setembre

 

El violinista i compositor català Joan Manén, figura injustament oblidada de la història de la música del nostre país, serà el protagonista d’un concert que tindrà lloc aquest 11 de setembre al Palau dela Música Catalana, en què diversos intèrprets oferiran un programa amb obres de Manén, Cassadó, Martínez Valls, Morera i Alió.

El concert, una iniciativa de la Fundació Masi Mas juntament amb l’Associació Manén (de recent creació), pretén reivindicar la música d’aquests autors, avui tan poc programats, i és per això que s’ha previst, significativament, la interpretació de l’obra Nova Catalònia que dóna nom a l’audició.

Nova Catalònia, una de les composicions més importants del seu autor, és una obra de gran lirisme i exuberància, estructurada en quatre moviments en què Manén, a partir de melodies populars, il·lustra el ressorgiment de la pàtria i l’esperança del triomf. Es va estrenar al Teatre Líric de Barcelona l’any 1900 i d’aleshores ençà se n’han fet molt poques interpretacions.

Altres obres que integren el programa de concert són la fantasia per a piano i orquestra Hispania, composta el 1910 per Joaquim Cassadó i igualment oblidada avui dia, fragments de les sarsueles Cançó d’amor i de guerra i La legió d’honor de Rafael Martínez Valls, la sardana La Santa Espina d’Enric Morera i Els segadors de Francesc Alió, obra de la qual s’estrenarà una adaptació simfonicocoral feta per Francesc Guzmán Bonet i Josep Lluís Guzmán-Antich.

Els intèrprets que participaran en el concert són la soprano Beatriz Jiménez, el pianista Daniel Blanch i l’Orquestra Simfònica Camerata XXI. Tots ells estaran dirigits per Xavier Puig.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter