Subscriu-te

Vallbona de les Monges, 24 hores intensives de música al cicle La Pedra Parla

Els dies 4 i 5 d’agost tindrà lloc la quarta edició del cicle estiuenc La Pedra Parla al Reial Monestir de Vallbona de les Monges. Enguany tres concerts faran vibrar amb música les pedres del monestir medieval i ho faran amb tres propostes de format ben diferent.

El 4 d’agost tindran lloc dos concerts, el primer a les 19.30 h amb el grup vocal Ensemble O Vos Omnes, que presenta un concert entorn de dos pares de l’oratori, l’italià Carissimi i el seu deixeble francès, Charpentier. Del primer sentirem el seu influent oratori Jephté, compost el 1646, el drama del guerrer jueu que, després d’una exitosa campanya contra els enemics, jura sacrificar la primera persona que surti de la ciutat a rebre’l i descobreix, horroritzat, que aquesta és la seva pròpia filla.

El segon concert, a les 22 h, serà protagonitzat pel pianista Josep Maria Colom, que oferirà una vetllada amb Claude Debussy, del qual aquest any se celebra el centenari de la mort, i amb Chopin, amb la interpretació de la seva Sonata op. 35, celebèrrima gràcies al tercer moviment, la divulgada “Marxa fúnebre”.

L’endemà, diumenge 5 d’agost, a les 12.30 h, l’actriu Anna Moliner explorarà a Vallbona de les Monges les seves possibilitats com a cantant lírica. El cantant Jordi Domènech actuarà al seu costat com a pianista i còmplice, amb un programa amb autors clàssics i un gir cap a les músiques més desenfadades de Poulenc i Satie.

La proposta intensiva de música durant 24 hores ofereix la possibilitat de gaudir d’un entorn privilegiat i, qui vulgui, pot allotjar-se a l’Hostatgeria del Reial Monestir. Els concerts tenen un preu de 20 a 25 euros i existeix un abonament als tres concerts per 50 euros. Els menors de 12 anys hi tenen l’entrada gratuïta i els estudiants poden adquirir-ne entrades en la modalitat 2×1.

Més informació al telèfon 973 33 02 66 o al web www.monestirvallbona.cat/es/la-pedra-parla.html

Imatge destacada: claustre del monestir de Santa Maria de Vallbona

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter