Subscriu-te

Anna Netrebko, Ambrogio Maestri, Joyce DiDonato i Javier Camarena, Premis de la Crítica 2012-13

La soprano russa Anna Netrebko, millor cantant femenina, a ‘Iolanta’ de Txaikovski. © Antoni Bofill
La soprano russa Anna Netrebko, millor cantant femenina, a Iolanta de Txaikovski. © Antoni Bofill

L’associació Amics del Liceu ha convocat la 21a edició dels Premis de la Crítica corresponents a la temporada 2012-13, que premia diverses categories: millor representació de la temporada operística (incloent-hi totes les manifestacions operístiques a Catalunya: Liceu de Barcelona, temporada Òpera a Catalunya, Festival de Peralada i altres festivals i cicles esporàdics), millor director d’escena, millor director musical, millor cantant masculí i femení, millor cantant revelació i millor cantant en concert o recital.

‘Il turco in Italia’ de Rossini ha estat la producció premiada com a millor representació operística. © Antoni Bofill
Il turco in Italia de Rossini ha estat la producció premiada com a millor representació operística. © Antoni Bofill

La producció d’Il turco in Italia de Rossini, dirigida escènicament per Christof Loy, que es va poder veure al Gran Teatre del Liceu el passat mes de maig ha estat premiada com a millor representació operística, mentre que el director alemany ha estat considerat el millor director d’escena.

El director musical de Rusalka de Dvořák (Gran Teatre del Liceu, desembre de 2012), Andrew Davis, ha estat el premiat en la seva categoria, mentre que el baríton italià Ambrogio Maestri ha obtingut el premi al millor cantant masculí pel Dulcamara de L’elisir d’amore de Donizetti, també al Liceu. La soprano russa Anna Netrebko és la millor cantant femenina, després del seu debut al Gran Teatre del Liceu en el paper protagonista de Iolanta de Txaikovski, que es va poder sentir en versió de concert amb l’orquestra i cor del Teatre Mariinski, sota la direcció de Valeri Gergiev. La mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato ha obtingut el premi al millor cantant en concert o recital per la presentació del programa “Drama Queens” al Liceu, mentre que el millor cantant revelació és el tenor mexicà Javier Camarena, després del seu estel·lar debut al Liceu com a Nemorino en L’elisir d’amore.

El jurat ha considerat atorgar un premi especial al 50è aniversari del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, per la seva tasca de suport als joves talents de la lírica.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter