Subscriu-te

Bachcelona centrarà la seva dotzena edició en la relació entre Bach i Mendelssohn

Del 8 al 21 de juliol, tindran lloc els concerts i altres activitats de la dotzena edició del festival Bachcelona, per on passaran prestigiosos artistes tant catalans com internacionals i que posaran en diàleg, un any més, disciplines com la música, la dansa, la poesia, el cinema o la gastronomia.

Enguany, la temàtica del festival serà, d’una banda, la relació entre Bach i Mendelssohn –artífex de la recuperació de bona part de les obres bachianes- i, de l’altra, farà èmfasi en el tres-centè aniversari de l’estrena d’algunes composicions de 1724, el segon any que Bach va passar a Leipzig i el primer en què va escriure un cicle complet anual de cantates de gran qualitat.

Després de dues activitats prèvies als mesos d’abril –‘La vall d’en Bach’, a la Garrotxa- i maig –un concert al Recinte Modernista de Sant Pau-, el festival arrencarà el 8 de juliol amb un concert inaugural a L’Auditori, en què els solistes de la Salvat Beca Bach (Elionor Martínez, soprano; Lara Morger, contralt; Ferran Mitjans, tenor; Oriol Mallart, baix), el Cor Bachcelona Akademie i el Bachcelona Consort (Katy Elkin, oboè; Daniel Ramírez, oboè; Alba Roca, violí; Cati Reus, violí; David Glidden, viola; Guillermo Turina, violoncel; Xavi Puertas, violone; Daniel Tarrida, orgue).

L’endemà, la Filmoteca de Catalunya acollirà l’activitat titulada ‘Flash Bach’, enguany amb pel·lícules del director soviètic Andrei Tarkovski que tenen música de Bach com a banda sonora.

La programació continuarà el 10 de juliol al Teatre Akadèmia amb el projecte ‘L3 (Leipzig, Lisboa y Luanda)’ de la companyia portuguesa Sete Lágrimas, on conflueixen música (suites de violoncel de Bach), poesia (poemes portuguesos del segle XVIII) i dansa (kuduru, d’Angola).

El dia 11, arribarà ‘Bach Domèstic’ a la Fàbrica Lliure de Barcelona amb Anacronía, grup de gran projecció en la música antiga, i la soprano Rita Morais, solista guanyadora de la Salvat Beca Bach.

Un altre dels concerts de gran format tindrà lloc el 13 de juliol al Palau de la Música. En el marc del Festival Internacional de Cant Coral organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals, diversos cors internacionals –a més del Cor Jove Nacional de Catalunya- i els solistes de la Salvat Beca Bach interpretaran, a les ordres del director Christopher Shepard i la directora María Guinand.

De la seva banda, el Museu de la Música acollirà el 15 de juliol els solistes de la Salvat Beca Bach i el Bachcelona Consort amb les cantates BWV 107 i 113. Hi participarà un clavicèmbalt de l’època de Bach, un dels pocs construïts per Christian Zell que es conserven.

Els dies 16 i 17 serà el torn, respectivament, del Croatian Baroque Ensemble de Croàcia i l’Equilibrium String Quartet de Polònia, dues prestigioses formacions internacionals que actuaran, respectivament, al Palau de la Música i la Sala Parés.

Novament al Palau de la Música, el 18 de juliol hi actuarà el Joven Coro de Andalucía, abans de l’últim concert del festival, el dia 21, a la Fundación Foto Colectania amb els solistes de la Salvat Beca Bach, el Bachcelona Consort i l’artista Bruno Delgado, que plantejarà un treball interdisciplinar partint dels mitjans cinematogràfics. Aquest projecte també viatjarà, el 5 d’agost, a la Quinzena Musical de Sant Sebastià.

Així mateix, Bachcelona tindrà també presència fora de la capital catalana al mes d’agost a les Pedreres de s’Hostal de Lithica (Menorca), al Korkyra Baroque Festival (Croàcia), al Festival de Música Española de Cadis i al Festival d’Idanha-a-Nova (Portugal).

Imatge destacada: © Samuel Pereira.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter