Subscriu-te

Cicle de concerts al Jardí dels Tarongers de la Casa Bartomeu

La Casa Bartomeu. © Pau Barceló/Arxiu Revista Musical Catalana
La Casa Bartomeu. © Pau Barceló/Arxiu Revista Musical Catalana

Demà divendres, 3 d’octubre, comença el cicle de quatre concerts de música romàntica “El més pur romanticisme del segle XIX al piano” al Jardí dels Tarongers (Sala Vila Arrufat) de la Casa Bartomeu, al barri de Pedralbes de Barcelona. Els concerts tindran lloc els divendres 3, 10, 17 i 24 d’octubre (19.30 h) amb els pianistes (successivament): Albert del Viso, amb un programa dedicat a Chopin; Marc Serra, amb un programa dedicat a Schumann; Imanol Casán, amb un programa dedicat a Brahms, i Bernat Bonjorn, amb un programa dedicat a Liszt.

El Jardí dels Tarongers (carrer de la Ràbida, 5) està situat a l’antiga residència del mecenes i promotor musical Josep Bartomeu que va adquirir l’any 1942. Bartomeu va organitzar-hi durant més de deu anys, als diversos jardins i espais de què disposava la finca, recitals, música de cambra i actuacions de conjunts corals i orquestrals, i fins i tot petites òperes; també va arribar a tenir un centre de formació de músics. El mecenes va llegar la propietat a la Generalitat de Catalunya amb la condició que s’hi continués fent música. Després de diferents usos –s’hi va instal·lar un centre de documentació musical on es van traslladar documents i arxius–, però sense activitat concertística, l’any 2000 va quedar tancat. Ara el Jardí dels Tarongers torna a l’actualitat i a l’activitat, des que fa uns mesos el Consell Català de la Música hi ha traslladat la seu. Així, recuperant el testimoni de Josep Bartomeu, el Consell Català de la Música inicia una sèrie de concerts temàtics amb la participació de joves músics del país.

L’entrada als concerts és lliure (places limitades i sense reserva), però s’hi proposa una aportació de 5 euros. En finalitzar el concert se servirà una copa de cava als assistents. Per a més informació, telèfon 93 487 54 17 i www.ccmusica.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter