Del 26 de juny al 4 d’agost, tindrà lloc al Teatre Grec de Montjuïc i en altres escenaris diveresos de la ciutat de Barcelona la 49a edició del Grec, el festival d’estiu de la capital catalana. Aquesta és la primera programació dissenyada per la directora Leticia Martín.
Grans noms del panorama internacional com Clara Peya, William Kentridge, Max Richter, Carolina Bianchi, Sidi Larbi Cherkaoui, Milo Rau, Tiago Rodrigues, Declan Donnellan, Alessandro Sciarroni o Christos Papadopoulos passaran aquest estiu per Barcelona com a caps de cartell del festival.
En aquesta primera edició dirigida per Leticia Martín, la cita es proposa fer accessible la cultura a tothom i estendre-la arreu de la ciutat, tot ampliant el treball en xarxa i fent servir l’art com a element per reforçar les relacions amb la societat.
Artistes com Lisaboa Houbrechts, Mario Banushi, Eline Arbo o Ligia Lewis visitaran Barcelona per primera vegada i hi aportaran la mirada d’una nova generació de la creació escènica europea. D’altra banda, des d’una òptica local, el Grec segueix vinculat a companyies arrelades a la ciutat com Agrupación Señor Serrano, La Mula, Núria Andorrà, IndiGest, Irene Vicente Sala, Raquel Gualtero i Helena Tornero.
Enguany, el Grec s’inaugurarà amb Marie i Yoann Bourgeois col·laborant amb la cantautora Pomme en l’estrena mundial, en coproducció amb Les Nuits de Fourvière de Lyon, de l’espectacle Le petit cirque. La proposta, pensada per a tots els públics, recorre diversos paisatges visuals i sonors per fer de la poesia física i el moviment una metàfora de les estacions de la vida.
Altres concerts seran La nit del músic alt, sobre la història dels musicals i la democràcia, un homenatge a Pau Riba o la funció de tancament de la tríada de concerts de Rozalén, que s’estrenarà al Grec amb el directe d’El abrazo el 7 de juliol. L’espectacle compta amb la interpretació de totes les cançons en llengua de signes i una adaptació lumínica i visual dissenyada per al concert al Grec.
El 12 de juliol, l’Orfeó Català i els cors de la seva Escola Coral clouran la seva temporada al Grec interpretant la versió de tres hores de The veil of the temple, de John Tavener al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, sota la direcció de Simon Halsey.Es tracta d’una peça immersiva per a quatre cors, solistes i diversos conjunts instrumentals, que originalment arriba fins a les set hores de durada. Molt influït per les tradicions corals anglicana i ortodoxa, l’obra es basa en textos de diferents religions, des de bíblics fins a cants sufís i els Upanixad hindús.
La 49a edició del Grec tindrà un total de noranta espectacles en una cinquantena d’espais i posarà a la venda 160.000 entrades. El pressupost de l’esdeveniment compta amb 3,6 milions d’aportació pública.
Imatge destacada: © Eli Don-ACN.