Subscriu-te

El baix Stefano Palatchi actuarà a la Sala Barts en el Festival del Mil·lenni

© Toni Riera
© Toni Riera

El baix barceloní Stefano Palatchi debutarà amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, formada per una vintena de membres, sota la direcció de David Pastor, el proper 20 d’abril a la Sala Barts de Barcelona, concert integrat en el Festival del Mil·lenni. Palatchi, que aquests dies intervé en la producció de Werther al Gran Teatre del Liceu, va iniciar el seu camí en el món del jazz debutant com a crooner l’any 2012.

A la Sala Barts, Palatchi, que ha consolidat la seva reeixida carrera com a cantant d’òpera gràcies a una admirable vocació teatral, un bell timbre de veu i a les seves reconegudes facultats expressives, farà un recorregut per temes del jazz-swing d’autors de referència del gènere, com Duke Ellington, George Gershwin, Charles Trenet, Johnny Mandel i Fred Buscaglione, entre d’altres.

Instant de l’actuació d’Stefano Palatchi i Alfonso de Vilallonga al Cotton Chill Out del Festival de Peralada 2014. © www.festivalperalada.com
Instant de l’actuació d’Stefano Palatchi i Alfonso de Vilallonga al Cotton Chill Out del Festival de Peralada 2014. © www.festivalperalada.com

Guanyador d’un Latin Grammy, Stefano Palatchi ha desenvolupat la seva carrera artística en importants teatres d’òpera, des del Liceu –on va debutar fa més de trenta anys i on ha participat en centenars de representacions– fins a la Metropolitan Opera de Nova York. Inquiet, arriscat i sempre amb voluntat d’innovar, durant els últims anys el cantant ha ampliat el seu repertori artístic amb altres estils musicals, entre els quals el jazz. Després de debutar com a crooner el gener del 2012 a la Sala Luz de Gas de Barcelona, juntament amb Laura Simó i el Francesc Capella Trio, Palatchi va presentar l’espectacle Tête à Tête al costat d’Alfonso de Vilallonga a la Sala Barts, al Festival Internacional Castell de Peralada i al Teatre Principal de Maó, a Menorca.

El novembre del 2015 va oferir el seu primer espectacle en solitari com a líder d’un quintet, Stefano Palatchi in Swing, novament a la Sala Luz de Gas. Més recentment, aquest projecte es va incloure al cartell del Festival de Santa Florentina i del White Summer Festival. El cantant ha viatjat a Nova York, on ha estat treballant el repertori jazzístic amb Barry Levitt i Tommy James, pianista de la famosa Duke Ellington Orchestra. El seu repertori és molt ampli i variat i inclou estàndards i cançons clàssiques de la música popular en diversos idiomes.

Amb l’enregistrament de l’òpera La Dolores de Tomás Bretón, Palatchi va aconseguir un premi Latin Grammy. També va ser nominat per Margarita la Tornera de Ruperto Chapí, i va ser nominat als Grammy Awards amb el disc El gato con botas de Xavier Montsalvatge.

Descarregar PDF

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter