Subscriu-te

El Festival de Música de Sant Fruitós de Bages recrearà Bach en clau de jazz

Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés oferiran Bach passat pel sedàs del jazz amb “JZBach”
Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés oferiran Bach passat pel sedàs del jazz amb “JZBach”

El 19è Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages tindrà lloc tots els dijous del proper mes de juliol al Mas Sant Iscle, a les 22 hores; seran quatre propostes que començaran el 4 de juliol amb els pianistes Pierre Réach i Karst de Jong, amb un programa titulat “Carnaval a la carta”. Seguirà, l’11 de juliol, l’actuació del trio format per Manel Camp (piano), Mireia Farrés (trompeta) i Llibert Fortuny (saxos i computadores), que amb la proposta “JZBach” interpretaran obres de Bach en clau de jazz; aquest concert es podrà tornar a escoltar al Palau de la Música el 27 de juliol en el nou festival Bachcelona. El 18 de juliol l’oboista macedònia Gordana Josifova i el pianista Vladislav Bronevetzky interpretaran obres de Mozart, Bach i Schumann. Finalment, tancaran el Festival els seus artífexs, la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky, que juntament amb l’actriu Montserrat Carulla recrearan la biografia de Pauline Viardot-García, mezzosoprano, pianista i compositora del segle XIX i germana de la mezzosoprano Maria Malibrán, amb l’espectacle “Pauline Viardot: un retrat musical”; serà el dia 25 de juliol.

L’obista Gordana Josifova i el pianista Vladislav Bronevetzky
L’obista Gordana Josifova i el pianista Vladislav Bronevetzky

El Festival de Sant Fruitós de Bages se celebra des de l’any 1995 i ha seguit una línia de creixement permanent; també cobreix un buit que hi havia a nivell comarcal en el camp dels festivals musicals d’estiu. El Festival s’ha consolidat gràcies, i especialment, al reconeixement del públic i a la col·laboració de les institucions, les empreses i els patrocinadors privats. Els seus impulsors són la mezzosoprano manresana Mireia Pintó i el pianista rus Vladislav Bronevetzky, ambdós residents a la localitat. Les dues primeres edicions del Festival es van fer a l’església parroquial; a partir de la tercera edició es desenvolupà a l’església del monestir de Sant Benet de Bages i al Teatre Casal Cultural. Amb l’inici de les obres de restauració del conjunt de Sant Benet de Bages, el Festival es traslladà l’any 2001 al seu emplaçament actual, el Mas de Sant Iscle. El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages va prendre el sobrenom de Memorial Eduard Casajuana, en honor de qui fou professor de música i alcalde de Sant Fruitós de Bages, Eduard Casajuana i Roca (1922-1991).

Una de les bases més sòlides d’aquesta cita musical ha estat la fidelització del públic, cosa que va desembocar en la creació d’una associació l’any 2001, l’Associació Música Clàssica Memorial Eduard Casajuana, que és l’organitzadora del Festival, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages que es renova anualment.

Més informació i venda d’entrades: http://www.festivalsantfruitos.com

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter