Subscriu-te
,

El projecte social del Palau de la Música rep el Premi Clavé com a projecte de transformació social

Clavé XXI (actualment anomenat Palau Vincles), el projecte social de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ha estat guardonat com a projecte de transformació social als Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019. Palau Vincles va ser creat amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral.

Aquesta és una de les deu categories dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019, convocats per la Federació de Cors de Clavé i el Moviment Coral Català, per reconèixer l’excel·lència dels millors treballs i dels grans professionals del panorama musical coral a Catalunya, a partir de candidatures de nominació popular i deliberats per un jurat format per persones vinculades al moviment coral. En aquesta edició, el jurat estava format per Mireia Barrera, Elisenda Climent, Enric Giné, Anna Gorchs i Bernat Vivancos. El Cor de Cambra del Palau, l’Orfeó Català, el Cor Jove, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el concurs internacional de cant coral Let the Peoples Sing, celebrat al Palau de la Música Catalana, també han estat finalistes de diferents categories dels Premis.

Els premis es van atorgar en el transcurs d’una gala virtual a través del canal de Youtube del Moviment Coral Català i de les xarxes socials de la Federació de Cors de Clavé dissabte passat, 6 de juny, presentada per la cantaire i flautista Irene Recolons i amb la col·laboració de Buia Reixach, Josep Vila i Jové, Lluís Puig i Mariona Vila. Van recollir virtualment el premi a Clavé XXI, Susanna Serrano i Esteve Nabona, gerent i director artístic de Palau Vincles, respectivament (minut 8 de la gala virtual).

Susanna Serrano i Esteve Nabona agraeixen el premi durant la gala virtual dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019

Els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2019 van ser els següents:

Millor producció-espectacle: La màquina del temps del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC); un dels finalistes va ser el concurs Let the Peoples Sing de Catalunya Música i el Palau de la Música Catalana.
Millor programa: La llum de la neu del Cor Bruckner de Barcelona.
Millor programa de música catalana: 125 anys, Francesc Civil Castellví, de la Capella Polifònica de Girona; en va ser un dels finalistes el concert Tradició i creació: 150 anys de música coral catalana del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.
Millor enregistrament: Espistulae ad Sagittarium de l’Ensemble O Vos Omnes.
Millor composició: Gloria d’Albert Guinovart.
Projecte de transformació social: Clavé XXI de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.
Iniciativa innovadora: La maternitat d’Elna, òpera social en català de Martí Carreras.
Comunicació: «440 Clàssica & Jazz», núm. 53, del Grup Enderrock.
Projecte coral internacionalitzador: publicació Antologia de la Música Coral a Catalunya del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, editada amb motiu de la celebració de la final del concurs internacional de cant coral Let the Peoples Sing, que es va celebrar al Palau de la Música Catalana els dies 12 i 13 d’octubre del 2019; i en van ser finalistes el Prom 44 2019, a Londres, amb l’oratori Belshazzar’s feast de William Walton, amb l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català, i el Projecte Vocal Heros, a Alemanya, del Cor de Noies de l’Orfeó Català.
Premi del públic a la millor producció-espectacle, amb més de 3.000 volts vàlids, va ser a La maternitat d’Elna de Martí Carreras.

Aquests premis es van crear per iniciativa de la Federació de Cors de Clavé amb l’objectiu de difondre, promoure i reconèixer l’excel·lència dels millors treballs i dels grans professionals del panorama musical coral a Catalunya. L’edició d’enguany és una coproducció amb el Moviment Coral Català, tant pel que fa a l’organització dels premis com a la producció de la gala virtual. L’acte de lliurament de premis s’havia de fer el 14 de març passat al Born Centre de Cultura i Memòria en el marc de la Convenció Anual del Cant Coral organitzada pel Moviment Coral Català; l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la COVID-19 ho va impedir.

D’altra banda, la «Revista Musical Catalana» núm. 372, corresponent als mesos de maig-agost del 2020, publica a la secció La Casa dels Cants una entrevista a Susanna Serrano, la nova gerent de Palau Vincles, que explica el nou impuls del projecte social del Palau.

Imatge destacada: moment del Concert de Fi de Curs de Palau Vincles de l’any 2018. ©Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter