Subscriu-te

El tenor català Josep Ruiz rep un homenatge per 40 anys d’intensa col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu

El passat diumenge 27 de novembre el tenor català Josep Ruiz, habitual a les temporades del Gran Teatre del Liceu durant 40 anys, va rebre un homenatge dels seus familiars, amics i companys de professió, en un dinar que va tenir lloc al Hotel Catalonia Plaza de Barcelona, en el qual van participar també membres del Cor de Gran Teatre del Liceu i l’apuntador del mateix  teatre, Jaume Tribó.

En el dit homenatge van participar, així mateix, cantants, companys del tenor durant la seva carrera, com Alfred Heilbron, Montserrat Aparici, Carme Bustamante, Enriqueta Tarrés, M. Àngels Sarroca, Antoni Comas, Josep Bros, Maria Gallego, Francisco Vas, Rosa Mateu, Rosa Maria Ysàs, entre d’altres. Altres cantants, com Jaume Aragall, Stefano Palatchi, Dalmau González, Rolando Villazón, Miquel Ortega, Antoni Lluch, Pedro Lavirgen, Joan Pons, Raquel Pierotti, l’Associació del 4 i 5è pis del Liceu, els Amics del Liceu i el director artístic del Gran Teatre del Liceu, Joan Matabosch, van fer-hi arribar cartes i vídeos de felicitació per al cantant.

Josep Ruiz, nascut a Barcelona, va iniciar-se en el cant des de nen i va estudiar cant al Conservatori Municipal de Música de Bruc. El 25 de novembre de 1971 va debutar al Gran Teatre del Liceu amb Les Huguenots de Meyerbeer. L’any 1974 va participar en el Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, en què va guanyar una borsa d’estudis per ampliar coneixements a Itàlia. Al Gran Teatre del Liceu ha cantat en més de 80 títols diferents i hi ha ofert més de 600 representacions durant 40 anys, en una relació molt estreta que l’ha portat a cantar fins a vuit títols per temporada (principalment als anys setanta). Josep Ruiz ha participat en les temporades dels principals teatres d’Espanya, col·laborant en les funcions d’inauguració del Teatro Real de Madrid, el Teatre Principal de Maó i el Gran Teatre del Liceu, després de les seves restauracions respectives, i ha participat també en estrenes importants, com les de l’òpera Spleen de Xavier Benguerel.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter