Subscriu-te

Els 30 Minuts de Música de Mas i Mas s’instal·len al MUHBA

Els pianistes Emili Brugalla i Vesko Stambolov inauguren el cicle 30 Minuts de Música d’hivern el dissabte 9 de febrer, amb un programa a quatre mans amb obres de compositors francesos
Els pianistes Emili Brugalla i Vesko Stambolov inauguren el cicle 30 Minuts de Música d’hivern el dissabte 9 de febrer, amb un programa a quatre mans amb obres de compositors francesos

La Fundació Mas i Mas i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) afermen la seva col·laboració amb la programació d’hivern dels 30 Minuts de Música que el grup Mas i Mas va crear fa set anys a la seva sala del carrer de Marià Cubí i que, posteriorment, s’ha portat també a sales com les de l’Ateneu Barcelonès, La Pedrera i el Palau de la Música Catalana. D’ençà de la programació del Festival Mas i Mas amb la col·laboració del MUHBA l’estiu passat, l’adequació de l’espai –la Sala Martí l’Humà del Palau Reial a la plaça del Rei de Barcelona– i l’èxit de la proposta ha donat peu a la continuïtat de la col·laboració entre aquestes dues entitats, que enguany hi presenten la programació d’hivern.

Aquest programa es vol centrar en els intèrprets, tot donant un protagonisme especial als artistes consagrats, així com també a les joves promeses de la interpretació musical. En el concert inaugural, que tindrà lloc aquest dissabte, 9 de febrer, hi participaran els pianistes Emili Brugalla i Vesko Stambolov, en un programa a quatre mans amb obres dels compositors francesos Satie, Debussy, Ravel, Poulenc i Bizet, i amb un tema central: “Jocs, humor i dansa”.

El pianista Hugo Schuler
El pianista Hugo Schuler

L’àmbit pianístic es veurà complementat per alguns recitals destacats, com els d’Hugo Schuler, que interpretarà al llarg de tres sessions el primer volum d’El clave ben temprat de J. S. Bach; Cecilio Tieles amb els Quadres d’una exposició de Mussorgski, i Jordi Camell, que clourà el cicle al Pati Verger del Museu Frederic Marès presentant el seu disc Chopin Variations, que inclou obres de Mompou, Balada, Brotons, Amargós, Camell i Cazurra. També hi oferiran recitals de piano en solitari Enrique Bernaldo de Quirós, que presentarà el seu disc Debussy, Preludes I; Vesko Stambolov amb preludis i suites de Bach; Luiz Gustavo Carvalho amb música de Beethoven, Berg, Schubert i Prokófiev; Daria Zurawlowa, guanyadora del 10è Concurs Internacional de Piano Eugènia Verdet, i el Nexus Piano Duo, amb obres a quatre mans de Ravel, Torrents, Montsalvatge, Ligeti, Schubert, Ribas, Barber i Rodríguez Picó.

L’òpera i el cant tindran un pes important en la programació, amb diversos recitals operístics, com el de la soprano Mar Jordana i el baríton Eduard Moreno, acompanyats al piano per Josep Buforn, amb cançó catalana i sarsuela aquest diumenge, 10 de febrer. La soprano Susanna Crespo i el pianista Joan Miquel Hernández oferiran un programa amb lieder de Clara i Robert Schumann i Johannes Brahms el 13 d’abril, mentre que el baríton Xavier Aguilar –guanyador del Premi Fundació Mas i Mas al 20è Concurs Mirabent i Magrans– oferirà un recital amb obres diverses de lied, sarsuela i òpera. Finalment, i en col·laboració amb el Barcelona Opera Studio –promogut pel Centre d’Estudis Musicals A Tempo–, el cicle de 30 Minuts de Música acollirà la presentació dels resultats dels tallers operístics impartits per Jaume Aragall i Raquel Pierotti, entre d’altres, amb diversos recitals de fragments de les òperes sotmeses a treball –Un ballo in maschera, Don Pasquale i Le nozze di Figaro– tots els dissabtes del mes de març.  

 

El Quartet Teixidor
El Quartet Teixidor

 

Quant a les formacions instrumentals de cambra, hi tindran presència variada en diversos formats. La violinista Carlota Amargós farà duo amb Nikos Stavlas, tot interpretant música de Gaspar Cassadó, Bartók i Enescu. El trio format per la violinista Armen Vartanyan, la violoncel·lista Svetlana Tovstukha i el pianista Luiz Gustavo Carvalho interpretaran obres com la Sonata en Sol menor per a violoncel i piano de Beethoven o el Trio en La menor de P. I. Txaikovski. El guitarrista Jaume Torrent reivindicarà la figura de Ferran Sor, mentre que el Quartet Teixidor oferirà obres de Josep Teixidor, Enric Morera, Felip Pedrell, Anna Cazurra i Josep Lluís Guzmán. Svetlana Tovtstukha tornarà a protagonitzar concert, aquest cop en duo amb Akiko Nomoto, i tres joves violinistes: Laia Montserrat –en duo amb Albert Giménez–, Xenia Gogu –amb Rocío Sevares al piano– i Francesc Guzmán –amb Miguel Ángel Dionís– mostraran el talent de la nova generació de violinistes del país.

Els concerts del cicle 30 Minuts de Música de Mas i Mas tindran lloc a la Sala Martí l’Humà en sessions de trenta minuts a les 18, 19 i 20 h, com és habitual. Les entrades es poden adquirir a taquilla el mateix dia del concert a un preu de 9 euros i, amb compra anticipada, 7 euros. L’entrada reduïda (jubilats, estudiants, Amics de la Fundació Mas i Mas, Amics del MUHBA i TR3SC) té un cost de 7 euros, i la combinada (visitants del MUHBA que adquireixen l’entrada el mateix dia del concert) costarà 5 euros. L’entrada per al concert inaugural i el de cloenda té un cost de 12 euros (10 euros amb compra anticipada). Més informació www.masimas.com/fundacio

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter