Subscriu-te

La nova temporada del Liceu presentarà set noves produccions i més de dues-centes funcions

Amb el lema “Perseguint un somni”, el Liceu presenta una nova temporada de somni que inclou composicions de nova creació, noves produccions, grans veus, reconeguts directors d’escena i una aposta per la creació del país i l’accessibilitat a l’òpera.

La programació, que combina noves produccions i propostes clàssiques, arrencarà el 25 de setembre amb Lady Macbeth de Mtsensk de Xostakóvitx, dirigida per Josep Pons i Àlex Ollé, amb els cantants Sara Jakubiak i Pavel Černoch en els rols protagonistes.

A l’octubre serà el torn de La forza del destino de Verdi, en coproducció amb l’Òpera de París firmada per Jean-Claude Auvray. Maria Agresta i Saioa Hernández s’alternaran com a Leonora i completen el repartiment Brian Jagde i Artur Rucinsky. Dirigirà Nicola Luisotti.

Grans veus també a Madama Butterfly de Puccini que torna al Liceu al desembre dirigit per Paolo Bortolameolli i amb Sonya Yoncheva, Saioa Hernández i Ailyn Pérez com a Cio-Cio-San. Moshe Leiser i Patrice Caurier signen la producció.

El clàssic verdià La traviata encetarà el 2025 amb la producció de David McVicar i Nadine Sierra, Ruth Iniesta, Javier Camarena i Xabier Anduaga en el doble repartiment dirigit per Giacomo Sagripanti:.

Al març arribarà Lohengrin de Wagner presentat per la besneta del compositor, Katharina Wagner, dirigit musicalment per Josep Pons i amb Klaus Florian Vogt, Elisabeth Teige i Iréne Theorin. Aquest va ser l’espectacle que el Liceu tenia programat el 2020 i va quedar interromput per la pandèmia.

Una de les noves coproduccions de la temporada -aquesta, amb Madrid, Tòquio i Palerm- serà La Sonnambula de Bellini amb el segell de Bárbara Lluch des d’una perspectiva feminista i direcció de Lorenzo Paserini. En el repartiment, veus com Nadine Sierra i Xabier Anduaga.

Al maig i juny, serà el torn de Giulio Cesare de Händel, amb una altra nova coproducció dirigida per Calixto Bieito i William Christie amb les veus de Xavier Sabata i Julie Fuchs.

El Liceu també coprodueix -amb Dresden, Bolonya, Madrid i València- la proposta de Christof Loy de Rusalka de Dvorák dirigida per Josep Pons i que arribarà al juny. Asmik Grigorian i Piotr Beczała seran els protagonistes vocals.

Finalment, en el capítol de noves produccions també hi ha Benjamin a Portbou, d’Antoni Ros-Marbà, que dirigirà la seva pròpia partitura al juliol. Aquesta òpera, encàrrec del Gran Teatre del Liceu, està escrita a partir del llibret d’Anthony Carroll Madigan i centrada en la vida del filòsof i crític literari Walter Benjamin. Es presentarà amb proposta semiescènica firmada per Anna Ponces i escenografia de Playmodes.

L’aposta per fomentar noves creacions recau també en el projecte de microòperes anomenat “Oh!pera”, que té com a mentor el director Àlex Ollé. En la seva quarta edició, aquesta col·laboració del Liceu amb la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i escoles de disseny, el Conservatori del Liceu i la Fundació Ferrer Salat i l’Institut del Teatre tindrà les obres dels compositors Ariadna Alsina, Sirah Martínez i Carles Prat i els llibretistes Carlota Gurt, Clàudia Cedó i Anna Pazos. A més, el CCCB, el MACBA i el Liceu impulsen una nova iniciativa: Micròoperes d’avui (art, música i pensament), un itinerari musical pel barri del Raval en les tres seus.  

La temporada comptarà amb tres òperes en versió de concert: Die Fledermaus de Strauss amb Marc Minkowski, Idomeneo de Mozart amb René Jacobs i La Merope de Terradellas, que s’estrenarà al Liceu amb Francesco Corti.

Gustavo Dudamel tornarà al Liceu per dirigir el musical West Side Story de Leonard Bernstein, amb les veus de Nadine Sierra (Maria) i Juan Diego Flórez (Tony). El director també encapçalarà la London Symphony Orchestra amb un programa que inclou Strauss i Ravel.

A banda de títols operístics, al febrer es presentarà el Requiem de Mozart amb proposta escènica de Castellucci, interpretat per Il Giardino Armonico i Giovanni Antonini amb les veus d’Anna Prohaska, Marina Viotti, Levy Sekgapane i Soloman Howard.

Oferiran recitals al teatre de la Rambla Lise Davidsen i Matthias Goerne, Sondra Radvanovsky i Piotr Beczała, Nadine Sierra i Pretty Yende, Ermonela Jaho, Elīna Garanča i una gala lírica amb Marina Rebeka, Ekaterina Semenchuk, Martin Muehle i Ludovic Tézier.

Les propostes de dansa, els concerts simfònics i de música de cambra, les produccions educatives i familiars del projecte LiceuAprèn i el Liceu de les Arts -amb obres d’artistes com Gerhard Richter, Sebastião Salgado, William Kentridge, Míriam Cano, Inma Femenía i Antoni Tàpies- completen una temporada que compta amb 206 funcions i un pressupost global en ingressos de gairebé 55 milions d’euros.

Imatge destacada: © Sergi Panizo.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter