Subscriu-te

L’Auditori i el Museu de la Música presenten una nova temporada sota el lema “Renaixements”

Amb prop de 500 concerts, 6 festivals, 15 cicles, 26 estrenes, 65 obres patrimonials i 9 encàrrecs, la nova temporada de L’Auditori convida a explorar nous inicis, ruptures i transformacions que han marcat la història de la música i de la humanitat.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb Ludovic Morlot com a director titular per quart any, inaugurarà la temporada al costat de l’Orfeó Català amb la Novena de Beethoven, a la qual seguiran peces sorgides de migracions com la Simfonia “del Nou Món” de Dvořák o el Concert per a orquestra de Bartók i celebrarà les figures de Pau Casals, Conxita Badia i Josep Valls i Royo, artistes marcats per l’exili. També interpretarà obres com la Fantàstica de Berlioz, West Side Story de Bernstein, i altres de Schönberg, Mahler, Debussy o Gershwin.

Entre els solistes convidats hi ha noms com els violinistes Alena Baeva, Sergey Khachatryan, James Ehnes o Agustin Hadelich, els violoncel·listes Kian Soltani i Pablo Ferrández o els pianistes Josep Colom, Denis Kozhukin o Pierre-Laurent Aimard; i entre els directors, Louis Langrée, Eun Sun Kim, Thomas Sondergard, Matthias Pintscher, Juanjo Mena.

La Banda Municipal de Barcelona celebrarà 140 anys amb un concert amb l’Escolania de Montserrat, estrenarà obres encarregades a Hèctor Parra, Elisenda Fàbregas, Albert Guinovart i Marc Timón, i celebrarà els centenaris del Concert per a piano en Fa de Gershwin, amb Judith Jáuregui, i de la sarsuela Cançó d’amor i de guerra, de Rafael Martínez Valls. La formació rebrà per primer cop el director Francesc Prat i els solistes María Hinojosa o Francisco López.

En coproducció amb Ibercamera, passaran per L’Auditori l’Orquestra Simfònica de la Radio de Frankfurt, l’Orquestra Gurzenich de Colònia, la West-Eastern Divan Orchestra o l’Orchestra della Svizzera Italiana, i figures com Teodor Currentzis o Trevor Pinnock. I conjuntament amb BCN Clàssics, Zubin Mehta celebrarà el seu norantè aniversari i Gustavo Dudamel dirigirà la Sinfónica Nacional Juvenil de Venezuela.

El segell discogràfic de L’Auditori acabarà d’enregistrar els darrers volums -fins arribar als 6 totals- de la integral Ravel així com àlbums d’autors del país com Elisenda Fàbregas, a càrrec de la Banda, i Josep Maria Guix i José Río- Pareja, amb l’OBC. Altres compositors catalans que formen part de la propera temporada són Albéniz, Gerhard, Granados, Garreta, Toldrà o Mompou i, entre els contemporanis, Leonora Milà, Hèctor Parra, Joan Díaz, Helena Cánovas, Joan Magrané, Salvador Brotons, Albert Guinovart o Joan Enric Lluna. També s’oferiran diverses obres de Benet Casablancas i se n’enregistrarà Canti ed Estasi di Lea.

Dins de la temporada de cambra, actuaran els quartets Casals, Gerhard i Cosmos, el cicle Intocables inclourà actuacions de Lawrence Power, les germanes Kristine i Margarita Balanas, Anna Vinnitskaya i Pablo Ferrández, i se celebraran noves edicions de la Marató de Cambra i del festival Emergents.

Pel que fa a música antiga, Savall oferirà tres concerts dedicats a Mendelssohn; Haydn i Beethoven, i Vivaldi i l’Ospedale della Pietà, que es compaginaran amb altres propostes de Vespres d’Arnadí, la Jove Capella Reial o una nit dedicada a les sonates de Bach al Museu de la Música. El festival Llums d’Antiga s’inaugurarà amb polifonia de Palestrina a càrrec de La Grande Chapelle, i programarà la mezzosoprano Magdalena Kozená o el grup vocal Ars Nova Copenhaguen.

El cicle Sampler Sèries convidarà Rebecca Saunders, el col·lectiu experimental berlinès The Harmonic Space Orchestra, el projecte col·lectiu PANG! o l’electrònica de Illiam Basinski. De la seva banda, el festival Subsònic ha programat Stephen O’Malley amb Contrechamps, ERIKM amb CrossingLines, Brunt Friedman amb Drumming i Gabriel Prokofiev amb Morphosis.

Sessions -la programació dedicada al jazz-, Sit back -pop contemporani- i Escenes són altres elements habituals de la nova temporada, que també inclourà l’àmplia activitat del Servei Educatiu, amb un nou projecte a càrrec de la JONC.

El Museu de la Música acollirà la temporada vinent mostres commemoratives de figures clau de la història de la música catalana, com Ricard Viñes, Conxita Badia, Josep Cercós i Montserrat Torrent, i proposarà exposicions temporals que exploren la configuració dels arxius del propi Museu o els règims d’escolta en la contemporaneïtat. Tot, amb la complicitat de festivals com Loop, LEM o Difraccions i a més dels cicles Trànsits i Guitarres.

Aquesta és l’última temporada de Robert Brufau com a director de L’Auditori, sis temporades després que ocupés el càrrec i divuit anys més tard del seu inici professional en aquest equipament.

Imatge destacada: (c) May Zircus.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter