El primer concert, diumenge que ve, amb el violoncel·lista alemany Daniel Müller-Schott.
Aquest diumenge, 28 de febrer, la GIOrquestra (GIO) comença la temporada 2016 i celebra el seu quart aniversari amb un concert monogràfic dedicat al compositor txec Antonín Dvořák –en commemoració del 175è aniversari del seu naixement–, amb la interpretació del Concert per a violoncel, amb el violoncel·lista alemany Daniel Müller-Schott, convidat excepcional per a l’ocasió, i la sempre celebrada i espectacular Simfonia del Nou Món, sota la direcció del seu titular, Marcel Sabaté. El concert tindrà lloc a l’Auditori de Girona, a les 19 h.
Entre els dies 23 d’abril i 3 de maig, la GIO farà una gira per terres gironines que la durà a Maçanet de la Selva (23 d’abril, 19 h), Palafrugell (24 d’abril, 18.30 h) i Figueres (3 de maig, 19 h). Aquesta gira presenta una nova producció, amb orquestra de corda, percussió, piano i saxo, de què formaran part dos solistes de luxe: el pianista i compositor sud-africà Christopher Duigan i el virtuós saxofonista clàssic català David Salleras. La producció, sota la direcció de Sabaté, presenta també diverses estrenes.
El programa inclourà, doncs, les obres Suite Duigan de Christopher Duigan (amb el mateix compositor al piano solista, que estrenarà la versió per a orquestra d’alguns moviments), Caprice pour saxophone (estrena absoluta) de David Salleras (també al saxo solista), Conversation I per a saxo, piano, percussions i orquestra de corda (estrena absoluta) de Daniel López, i Suite Piazzolla d’Astor Piazzolla, amb els millors tangos de l’autor orquestrats especialment per aquesta formació. És previst presentar aquest concert en altres poblacions catalanes els propers mesos.
El 8 de maig la GIO tornarà a l’Auditori de Girona amb un programa dedicat a Txaikovski, sota la direcció del seu titular. L’orquestra interpretarà el Concert per a violí, en Re major, op. 35, amb el violinista Nemanja Radulovic com a solista, que acaba de guanyar el prestigiós Echo Klassik Award i és líder de vendes amb el seu últim disc editat per Deutsche Grammophon, i la Simfonia núm. 5, en Mi menor, op. 64.
A banda de les produccions simfòniques, la GIO presenta novament dues formacions de cambra amb l’objectiu d’acostar la música clàssica a tot el territori. El GIO Ensemble proposa dos programes: Cinema BSO, consistent en les millors bandes sonores orquestrades i dirigides per Marc Timón –compositor empordanès de bandes sonores guanyador de diversos premis internacionals, que actualment treballa a Hollywood–, i un que conté les dues obres mestres de l’època romàntica per a octet de corda: els Octets de Mendelssohn i Bruch. Per la seva banda, el quartet GIO Solistes, format pels caps de la secció de corda de l’orquestra, ofereix concerts a mida per a entorns més reduïts i representa l’orquestra mitjançant la seva participació en actes de promoció.