Subscriu-te
,

Quarta temporada de la GIOrquestra, amb convidats destacats a nivell internacional

Daniel Müller-Schott
Daniel Müller-Schott

El primer concert, diumenge que ve, amb el violoncel·lista alemany Daniel Müller-Schott.

Aquest diumenge, 28 de febrer, la GIOrquestra (GIO) comença la temporada 2016 i celebra el seu quart aniversari amb un concert monogràfic dedicat al compositor txec Antonín Dvořák –en commemoració del 175è aniversari del seu naixement–, amb la interpretació del Concert per a violoncel, amb el violoncel·lista alemany Daniel Müller-Schott, convidat excepcional per a l’ocasió, i la sempre celebrada i espectacular Simfonia del Nou Món, sota la direcció del seu titular, Marcel Sabaté. El concert tindrà lloc a l’Auditori de Girona, a les 19 h.

Entre els dies 23 d’abril i 3 de maig, la GIO farà una gira per terres gironines que la durà a Maçanet de la Selva (23 d’abril, 19 h), Palafrugell (24 d’abril, 18.30 h) i Figueres (3 de maig, 19 h). Aquesta gira presenta una nova producció, amb orquestra de corda, percussió, piano i saxo, de què formaran part dos solistes de luxe: el pianista i compositor sud-africà Christopher Duigan i el virtuós saxofonista clàssic català David Salleras. La producció, sota la direcció de Sabaté, presenta també diverses estrenes.

Christopher Duigan i David Salleras
Christopher Duigan i David Salleras

El programa inclourà, doncs, les obres Suite Duigan de Christopher Duigan (amb el mateix compositor al piano solista, que estrenarà la versió per a orquestra d’alguns moviments), Caprice pour saxophone (estrena absoluta) de David Salleras (també al saxo solista), Conversation I per a saxo, piano, percussions i orquestra de corda (estrena absoluta) de Daniel López, i Suite Piazzolla d’Astor Piazzolla, amb els millors tangos de l’autor orquestrats especialment per aquesta formació. És previst presentar aquest concert en altres poblacions catalanes els propers mesos.

Nemanja Radulovic. © Marie Staggat/DG
Nemanja Radulovic. © Marie Staggat/DG

El 8 de maig la GIO tornarà a l’Auditori de Girona amb un programa dedicat a Txaikovski, sota la direcció del seu titular. L’orquestra interpretarà el Concert per a violí, en Re major, op. 35, amb el violinista Nemanja Radulovic com a solista, que acaba de guanyar el prestigiós Echo Klassik Award i és líder de vendes amb el seu últim disc editat per Deutsche Grammophon, i la Simfonia núm. 5, en Mi menor, op. 64.

A banda de les produccions simfòniques, la GIO presenta novament dues formacions de cambra amb l’objectiu d’acostar la música clàssica a tot el territori. El GIO Ensemble proposa dos programes: Cinema BSO, consistent en les millors bandes sonores orquestrades i dirigides per Marc Timón –compositor empordanès de bandes sonores guanyador de diversos premis internacionals, que actualment treballa a Hollywood–, i un que conté les dues obres mestres de l’època romàntica per a octet de corda: els Octets de Mendelssohn i Bruch. Per la seva banda, el quartet GIO Solistes, format pels caps de la secció de corda de l’orquestra, ofereix concerts a mida per a entorns més reduïts i representa l’orquestra mitjançant la seva participació en actes de promoció.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter