Subscriu-te

Teodor Currentzis i musicAeterna interpretaran la ‘Novena Simfonia’ de Bruckner al Palau de la Música el 23 de març

El proper diumenge, 23 de març (Sala de Concerts, 20 h), tornarà al Palau de la Música l’aclamat director Teodor Currentzis al capdavant de la seva formació, musicAeterna, per oferir la Novena Simfonia d’Anton Bruckner en un concert que forma part del cicle Palau 100. En l’any en què es commemora el bicentenari del naixement del compositor austríac, Anton Bruckner, el Palau ha volgut posar especialment en relleu l’obra del compositor en la programació. 

Després del seu darrer concert, el 14 de maig de 2023 –en què va interpretar Les metamorfosis de Richard Strauss i la Simfonia núm. 6 de Txaikovski–, torna a l’escenari modernista el director grec Teodor Currentzis amb musicAeterna per oferir una obra monumental i inacabada com és la Novena Simfonia de Bruckner. Fundador i director artístic de l’orquestra des del 2004, Currentzis és reconegut pel seu estil transgressor i un enfocament únic de la música clàssica i la recerca de l’autenticitat. 

Currentzis destaca per la capacitat de captivar el públic amb interpretacions emocionants i dinàmiques i és considerat un enfant terrible del panorama musical actual per unes versions que no deixen indiferent. Al llarg de la seva carrera ha treballat amb teatres d’òpera de prestigi i ha estat una presència habitual en festivals internacionals, com els de Salzburg o Ais de Provença. La seva orquestra, musicAeterna, és avui una de les formacions més aclamades del panorama internacional, amb un repertori que abasta des de la música antiga fins a la contemporània.

La Simfonia núm. 9, en Re menor, WAB 109 és la darrera simfonia d’Anton Bruckner, i la va voler dedicar a Déu, però va restar inacabada. Anton Bruckner, mestre del simfonisme tardà, va concebre aquesta obra com un llegat espiritual, una simfonia monumental i de gran fervor religiós que reflecteix el seu propi diàleg amb la divinitat. Tot i una salut fràgil, el compositor va dedicar nou anys a aquesta creació, que deixà inacabada al seu “Finale”, un buit que ha inspirat múltiples intents de reconstrucció i els esforços de més d’una desena de compositors per completar aquesta obra malauradament inacabada. És considerada una de les grans fites de la modernitat musical, una modernitat iniciada per Liszt i Wagner que s’allunya de la tonalitat i l’harmonia clàssiques per explorar el cromatisme i la dissonància. La Novena de Bruckner combina la monumentalitat arquitectònica amb una expressió profunda i introspectiva. 

Aquest concert forma part del festival Barcelona Obertura Ciutat de Clàssica, que se celebra del 19 de març a l’11 d’abril impulsat pel Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona. Aquesta edició del Barcelona Obertura Ciutat de Clàssica acollirà més de 500 artistes internacionals i talents locals que oferiran més de 40 concerts a 26 escenaris de la ciutat, entre els quals el Palau de la Música.

Imatge destacada: (c) Andrey Chuntomov.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter