Subscriu-te

25 anys de Cantània amb ‘Rambla Llibertat’, dedicada a la llibertat dels pobles

Assaig previ a l’estrena de Rambla Llibertat al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. © www.facebook.com/teatreauditori.santcugat
Assaig previ a l’estrena de Rambla Llibertat al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. © www.facebook.com/teatreauditori.santcugat

El 29 d’abril passat s’estrenà al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès la 25a edició de Cantània –activitat de L’Auditori Educa– amb la cantata Rambla Llibertat, del compositor Albert Carbonell i amb text de March Rossich, obra dedicada a la llibertat dels pobles i en la qual intervindran 38.000 nenes i nens d’escoles de primària en 83 concerts que tindran lloc a 17 ciutats de Catalunya, l’Estat espanyol i Alemanya al llarg dels mesos de maig i juny. Així, a partir d’aquesta setmana la cantata es cantarà a l’Auditori de Barcelona (16 sessions), Olot, el Vendrell, Mataró, Manresa, Figueres, Vilafranca del Penedès, Vic, Granollers, Valladolid, Saragossa, Sevilla, Parla i a les ciutats alemanyes de Neustadt, Coblença i Coburg.

Rambla Llibertat és un barri on l’alegria es respira arreu i la concòrdia es viu de manera genuïna. Aquest cas tan especial desperta l’interès d’Estela, una atrafegada periodista de televisió, sempre a la recerca de notícies insòlites, i ara disposada a descobrir quin secret hi ha darrere d’un fet tan inusual. Gómez, el seu nou càmera, li farà obrir els ulls i l’ajudarà a entendre que una comunitat lliure i feliç és la suma i convivència de totes les llibertats individuals i que el que fa la Rambla tan especial és que els seus veïns gaudeixen de la seva pròpia llibertat, però sense oblidar mai el respecte envers els altres. Aquest esperit lliure del text de la cantata s’ha traduït en la partitura en una barreja de gèneres eminentment urbans (rap, beatbox, blues, dixieland o reggae) amb músiques del món (el dabke àrab, els ritmes africans i la samba brasilera).

Cantània va ser una creació de l’IMEB de l’Ajuntament de Barcelona i actualment és organitzada i produïda pel Servei Educatiu de L’Auditori, dirigit per Assumpció Malagarriga. Des del 1989 cada any s’encarrega la composició d’una cantata infantil a un compositor català de reconegut prestigi que crea la seva obra atenent a les característiques de l’activitat: que es canti bàsicament amb una veu, que hi hagi un gran cor de nens i nenes a l’escenari i que hi participin músics professionals d’alt nivell. El projecte involucra centenars d’escoles de primària, amb 3 sessions de formació organitzades al llarg de l’any per tal que preparin l’alumnat per anar a fer els concerts finals. L’enregistrament del CD de l’obra i el treball des de l’organització i des de les aules permeten que després d’un únic assaig general tingui lloc la interpretació de la cantata en concert amb les famílies i amics de públic.

D’altra banda, el proper 12 de juny es farà un concert commemoratiu a les 20 h a L’Auditori en el qual pujaran a l’escenari i cantaran els antics alumnes que han participat durant aquests 25 anys recordant algunes de les cançons més emotives de Cantània.

Per a més informació: https://www.auditori.cat/ct/auditori/oferta_musical/auditori_educa/index.aspx.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter