Subscriu-te

Avui es lliuren els premis del 19è Concurs L’Arjau

El jove contrabaixista Blai Gumí ha rebut tres premis
El jove contrabaixista Blai Gumí ha rebut tres premis

Avui, 8 de maig, té lloc a la Casa Elizalde (19 h, entrada gratuïta), a Barcelona, l’acte de lliurament de premis, i el concert de primers premis, de la 19a edició del Concurs d’Interpretació Musical per a Joves fins a 30 anys de la Fundació L’Arjau, la prova final del qual es va esdevenir el dissabte 26 d’abril passat a l’Auditori de CosmoCaixa. El Concurs ha premiat més de quaranta joves músics que han participat en les diverses categories (infantil i juvenil) i modalitats (tres premis per cadascuna). En total, s’han atorgat 24 premis, que han sumat un total de 8.460 euros, més tres premis especials (de l’Editorial Boileau, de la Fundació Música Contemporània i de l’Orquestra Unesco Barcelona), mencions d’honor i premis del públic.

Daniel Werónski, de 10 anys
Daniel Werónski, de 10 anys

La llista dels primers premis és, en categoria infantil: Daniel Werónski (solista I), Clara Garriga (solista II), Guillem León (música catalana segles XX-XXI) i Trio Icària (música de cambra); i pel que fa categoria juvenil: Blai Gumí (solista III), Maria Ivanovich (solista IV), Blai Gumí (música catalana segles XX-XXI) i Duo Miró (música de cambra).

Clara Garriga, de 13 anys
Clara Garriga, de 13 anys

El premis especials han estat atorgats al Duo Harmònic, format per Jordi Prim (violí) i Niels Knudsen (piano), per l’Editorial Boileau; i al contrabaixista Blai Gumí, per l’Orquestra Unesco Barcelona, que el convida a participar en el Requiem de W. A. Mozart que s’interpretarà el 16 de novembre al Gran Teatre del Liceu amb la Polifònica de Puig-reig. El premi especial atorgat per la Fundació Música Contemporània, consistent a participar en el Cicle de Música Contemporània que se celebrarà a Barcelona la temporada 2014-15, resta pendent d’adjudicar.

La totalitat de premis es pot consultar al web de la Fundació L’Arjau: www.arjau.org.

Imatge d’un instant de la 19a edició del Concurs d’Interpretació Musical per a Joves fins a 30 anys de la Fundació L’Arjau
Imatge d’un instant de la 19a edició del Concurs d’Interpretació Musical per a Joves fins a 30 anys de la Fundació L’Arjau

El Concurs d’Interpretació Musical per a Joves de la Fundació L’Arjau és obert a tots els instruments i el que més s’hi valora és el factor interpretatiu; s’estructura en dues categories, infantil i juvenil, i en tres modalitats cadascuna: solista, música catalana XX-XXI i música de cambra. Un total de 3.400 concursants, nois i noies joves músics, han passat pel Concurs des de l’inici. Enguany les fases prèvies selectives s’han celebrat en tretze sessions a la Casa Elizalde i al CaixaForum.

El Concurs d’Interpretació Musical L’Arjau rep des del principi el suport de diverses entitats públiques, com la Diputació de Barcelona i l’Institut Municipal de Cultura del Ajuntament de Barcelona, i també del Consorci de la Zona Franca, així com la col·laboració d’un grup d’empreses privades.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter