Subscriu-te
,

35è Festival de Torroella de Montgrí, del 2 al 20 d’agost de 2015

Acadèmia 1750. © Toni León/Festival de Torroella
Acadèmia 1750. © Toni León/Festival de Torroella

La veu, el piano i la música antiga són els protagonistes de la 35a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que se celebrarà del 2 al 20 d’agost de 2015 i que reafirma la seva aposta pels músics del país i per la promoció dels joves talents amb un Festival Fringe. Seran 13 concerts, un dels quals destinat al públic familiar, que tindran lloc a l’Espai Ter.

Anna Prohaska. © Monika Rittershaus
Anna Prohaska. © Monika Rittershaus

L’òpera i el lied hi tindran una presència destacada, amb les actuacions de la soprano María Bayo, el tenor Josep Bros en recital i la soprano Anna Prohaska en un concert de música barroca acompanyada de l’Ensemble Arcangelo. La soprano navarresa interpretarà un repertori variat de cançons franceses i espanyoles acompanyada al piano per Rubén Fernández Aguirre, mentre que el tenor català Josep Bros oferirà un recital de cançó i òpera francesa i d’italiana i sarsuela, acompanyat al piano per Marco Evangelisti. La presència d’Anna Prohaska permetrà gaudir del repertori barroc d’autors com Dowland, Merula o Purcell amb l’acompanyament de l’Ensemble Arcangelo, sota la direcció de Jonathan Coen.

The King’s Consort. © Keith Saunders
The King’s Consort. © Keith Saunders

La música antiga tindrà una importància destacada en el Festival, a més del concert ja citat, amb l’actuació de l’Acadèmia 1750, fundada pel Festival, que interpretarà tres cantates de Bach al costat del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, mentre que el grup francès La Fenice –dirigit per Jean Tubéry– oferirà una versió en concert de L’Orfeo de Monteverdi. A més, The King’s Consort, sota la direcció del seu director, Robert King, oferirà un programa amb obres de Vivaldi, Händel, Corelli, Albinoni i Purcell; Rinaldo Alessandrini i el seu conjunt Concerto Italiano oferiran concerts de Vivaldi, i Jordi Savall i Hespèrion XXI interpretaran el seu programa “L’esperit d’Armènia”.

Joaquín Achúcarro. © Martí Artalejo/Festival de Torroella
Joaquín Achúcarro. © Martí Artalejo/Festival de Torroella

El piano hi tindrà una presència destacada amb el retorn de l’estimat pianista bilbaí Joaquín Achúcarro, que tocarà obres de Schubert, Brahms i Chopin; la presentació de Khatia Buniatishvili en el Festival, i les actuacions d’Enrique Bagaría amb els Solistes del Festival de Lucerna (Laura Ruiz, clarinet; José Vicente Castelló, trompa; Lucas Macías, oboè, i Guilhaume Santana, fagot), amb els quals interpretarà els quintets per a aquesta formació de Mozart i Beethoven i un Trio per a oboè, fagot i piano de Poulenc. En darrer terme, el jove Jan Lisiecki –acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció de Rubén Gimeno– oferirà els dos Concerts per a piano de Chopin.

Le carrousel des moutons de la Companyia D’Irque & Fien. © Johan va der Dood
Le carrousel des moutons de la Companyia D’Irque & Fien. © Johan va der Dood

L’espectacle de circ i música Le carrousel des moutons de la Companyia D’Irque & Fien articula l’oferta familiar d’enguany i completa el programa de concerts del Festival. Piano, malabars i acrobàcies es fusionaran en un espectacle musical i visual per fer somniar els més petits.

La programació oficial de la 35a edició es complementa amb la programació prèvia del 2n Fringe del Festival de Torroella, que se celebrarà del 28 de juliol a l’1 d’agost a Torroella de Montgrí i a l’Estartit. Amb una quinzena de concerts gratuïts, el Festival s’encarregarà de donar a conèixer els grans valors de les millors universitats, conservatoris i escoles superiors de música europees del panorama actual. Enguany hi participen: l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori Superior de Música del Liceu, el Taller de Músics, l’Escuela Superior Reina Sofía de Madrid, la filial valenciana del Berklee College of Music de Boston, el Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París, la Guildhall School of Music and Drama de Londres, la Musik Akademie de Basilea i una selecció de conservatoris de música d’Alemanya.

A més, l’Estartit acollirà el 2n Jazz Festival entre el 18 de juliol i el 15 d’agost, amb grups com Martirio & Chano Domínguez Quartet o The Grammophone Allstars.

Més informació i venda d’entrades: www.festivaldetorroella.cat/.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter