Subscriu-te
,

Nits de Clàssica de Girona, del 26 de juny al 15 de juliol de 2015

Alice Sara Ott i Francesco Tristano
Alice Sara Ott i Francesco Tristano

La ciutat de Girona torna a omplir-se de música les primeres setmanes de l’estiu amb la celebració de les Nits de Clàssica, que enguany tindran lloc entre el 26 de juny i el 15 de juliol. Una ocasió única per gaudir dels millors músics internacionals en la proximitat que ofereixen espais com l’Auditori de la Mercè, el Claustre de la Catedral o de Sant Daniel.

Juan de la Rubia
Juan de la Rubia

El tret de sortida, el dóna el concert amb l’orgue de la catedral de Girona, amb entrada gratuïta, que enguany porta novament l’organista Juan de la Rubia, amb improvisacions sobre temes de Bach –entre els quals la famosa Tocata i fuga en Re menor– i obres de Franck, Duruflé i Eduardo Torres.

Rinaldo Alessandrini
Rinaldo Alessandrini

Grans artistes i una sèrie de delicatessen musicals són les claus d’aquest festival que presenta propostes exclusives com les de Rinaldo Alessandrini i el seu Concerto Italiano interpretant madrigals de Monteverdi, Merula, Schütz o D’India; el duo pianístic format per Alice Sara Ott i Francesco Tristano, que presenten el seu projecte Scandale! amb La consagració de la primavera d’Stravinsky, el Bolero i La valse de Ravel a dos pianos, o la viola de Tabea Zimmermann amb Javier Perianes al piano per primer cop junts en duo interpretant clàssics com la Sonata Arpeggione de Schubert o les Siete canciones populares españolas de Manuel de Falla.

Jacob Lindberg i Emma Kirkby
Jacob Lindberg i Emma Kirkby

La lírica més íntima hi arribarà per mitjà d’algunes de les veus més importants del panorama internacional, com la mezzo Anne Sophie von Otter, que junt amb el fortepianista Kristian Bezuidenhout oferiran un recital amb cançons de Mozart, Beethoven, Haydn i Schubert, o el tenor britànic Ian Bostridge, que arriba a Girona amb una proposta exclusiva que inclou cantates de Bach i Britten amb l’acompanyament del violoncel·lista Steven Isserlis i Julius Drake al piano. Per la seva banda, la soprano Emma Kirkby hi interpretarà cançons de Dowland, Purcell i Byrd, amb l’acompanyament de Jacob Lindberg al llaüt. A més, l’Ensemble Plus Ultra interpretarà a la catedral de Girona obres dels dos grans polifonistes: Palestrina i Victoria.

Quartet Tana
Quartet Tana

Les Nits de Clàssica de Girona ofereixen un homenatge a Pierre Boulez, pels seus 90 anys, amb la interpretació d’algunes obres del seu catàleg a càrrec d’intèrprets catalans, com el pianista Miquel Villalba –Notations i la Sonata núm. 2– o el Quartet Tana, que interpretarà Live pour quatour de Boulez i l’estrena a l’Estat del Quartet de corda núm. 3 d’Hèctor Parra –compositor convidat pel Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona–, obra encàrrec del Wigmore Hall, el Museu del Louvre de París, la Konzerthaus de Viena i les Nits de Clàssica.

JONC
JONC

La JONC farà un programa “swing simfònic” amb la col·laboració del Lluís Vidal Trio i el trompeta Manuel Blanco, amb obres de Bernstein, Stravinsky, Schnyder i el mateix Vidal, de qui s’estrenarà l’obra encàrrec de la JONC, mentre que el cicle Obertura! –organitzat d’acord amb Joventuts Musicals de Girona– donarà veu als joves talents. Enguany posaran música al Claustre de Sant Domènec la guitarrista Giulia Ballare, el Süsses Trio (arpa, viola i flauta), la soprano María Pujades, el baríton Oriol Mallart i el pianista Claudio Suzin.

Més informació i venda d’entrades: www.auditorigirona.org/nitsdeclasica.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter