Subscriu-te

A punt la segona edició del Festival Mixtur de música i art contemporani

MIXTUR

Els dies 24, 25 i 26 d’abril de 2014 tindrà lloc la segona edició del Festival Mixtur al centre Fabra i Coats Fàbrica de Creació, de Barcelona. Aquest festival promogut pel Col·lectiu Mixtur esdevé un espai dedicat a la recerca de nous llenguatges musicals i a la interdisciplinarietat com a cita ineludible per a tothom que vulgui estar al dia de la creació contemporània, tant en el terreny de la música instrumental com de l’electrònica. El Festival inclourà una quinzena concerts, amb més de 30 artistes que interpretaran obres d’uns 50 creadors actuals d’arreu del món (alguns encara desconeguts al nostre país), diverses instal·lacions permanents i altres activitats relacionades amb el fenomen sonor, entre les quals una taula rodona en la qual participaran associacions, programadors i gestors musicals de l’àmbit català (el dissabte 26 d’abril, a les 18 h, entrada lliure).

El Col·lectiu Mixtur sorgí a Barcelona fa dos anys amb els objectius fonamentals de la difusió, pràctica i pedagogia de la música i l’art sonor dels segles XX i XXI, posant especial interès en la recerca, la interdisciplinarietat i la historia com a reflexió entorn de l’art sonor. Amb un públic ampli i heterogeni, en aquesta edició s’espera una afluència d’unes 2.000 persones.

Una part important de la programació sorgeix de la convocatòria internacional de projectes artístics i musicals contemporanis del Col·lectiu Mixtur, a la qual es van rebre més de 300 propostes d’alt nivell procedents d’arreu del món.

Festival Mixtur cartell

Els concerts d’aquest segon festival seran protagonitzats, entre d’altres, per l’Ensemble Iberoamericano, el trio SAI, Duo Finn-Estalleras, Ensemble Taller Sonoro, Shao, Franco Venturini, Agustí Fernádez, Ensemble Drama, Vincent Minguet i MOA Project. Obrirà el Festival, el 24 d’abril (16.30 h), Projectes Emergents, en col·laboració amb l’ESMUC i Vertixe Sonora Ensmeble.

Les instal·lacions permanents durant el Festival seran dedicades a Karlheinz Stockhausen –amb una exposició i un documental, organitzada pel Goethe Institut de Barcelona– i diverses instal·lacions sonores del Màster d’Art Sonor de la UB; i obres audiovisuals de Sergio Blardony i Marta Azparren, Antonia Gozzi i Laura Liverani, Manuel Ferrer i Alena Mesarosova, Mario Verandi i Harun Farocki, Luis Velasco Pufleau i Momoko Seto, i Ester Xargay.

La primera edició del Festival Mixtur (2013) va oferir 11 concerts, dues instal·lacions sonores permanents, la presentació d’un llibre, una taula rodona amb associacions musicals de Barcelona, diverses xerrades amb personalitats del món artístic i musical, i va tenir la participació d’una setantena d’artistes d’arreu del món. El Festival Mixtur rep el suport de Fabra i Coats Fàbrica de Creació, Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Institut Francès, Bionade, Tokobongo, Mescladís, Goethe Institut, Taller de Músics, Estrella Damm i ESMUC.

Per  a més informació i programació completa, es pot consultar la pàgina web http://mixturbcn.com/festival-mixtur-2014/?lang=es.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter