Subscriu-te

Àlex Alguacil enregistra la integral per a piano de Salvador Brotons

El pianista Àlex Alguacil
El pianista Àlex Alguacil

El pianista Àlex Alguacil ha enregistrat la integral per a piano de Salvador Brotons, en una gravació feta a Nova York i publicada pel segell Columna Musica. El nou disc, a més de primers enregistraments d’algunes de les obres, inclou una Sonata per a piano de gran format, dedicada per Brotons al mateix pianista.

Després d’anys d’interpretar i estrenar diverses obres per a piano de Brotons, Alguacil va demanar-li que escrigués una Sonata per a piano de gran format per tal d’arrodonir l’enregistrament que ara ha sortit al mercat. L’obra, tal com explica Àlex Alguacil, “va ser composta el desembre de 2011 i el mateix compositor i jo ens vam trobar a Vancouver, als Estats Units, abans de la seva estrena, per treballar-la plegats, junt amb la resta de les seves obres que s’havien d’enregistrar”. La Sonata va ser estrenada al Fine Arts Building de Chicago el març de 2012 i enregistrada posteriorment a Nova York, junt amb la resta d’obres, els dies 17 i 19 de maig de 2012.

BROTONS PORT ok

Entre les obres de l’àlbum, Alguacil destaca precisament aquesta Sonata, que obre el volum. En paraules del pianista, es tracta d’una “obra que recull la gran majoria de les seves idees per al piano i molts dels recursos musicals que empra en peces de menys durada. En ser la seva obra per a piano més recent, és on millor es pot comprovar la maduració del seu estil, un llenguatge personal, extrovertit, en què predominen els grans contrastos de caràcter, característics de la personalitat del compositor”. Alguacil també destaca “els Tres Nocturns “alla Chopin”, obres romàntiques en les quals ret homenatge al compositor polonès, i les Dedicatòries, op. 112, una suite de peces de diferents caràcters dedicades a persones properes a la vida del compositor”.

El pianista català, lloat per la crítica del nostre país com “un pianista amb un fi sentit musical”  i “amb un potencial indiscutible” («El País»), “músic intel·ligent, amb fusta de qualitat i projecció assegurada dins el panorama pianístic espanyol («La Vanguardia»), té prevista una petita gira al Japó, a Tòquio i la zona oest de l’illa, on interpretarà, entre d’altres, música de compositors catalans amb motiu del 400 aniversari de l’intercanvi entre ambdues cultures. Posteriorment tornarà als Estats Units per tocar a Nova York i Chicago.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter