Subscriu-te
,

Art Llobet 2016. La guitarra, protagonista musical a Barcelona

Miquel Llobet
Miquel Llobet

Un any més Barcelona esdevé capital mundial de la guitarra amb la 13a edició del Festival de les Arts i la Guitarra, Art Llobet 2016 (Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet), dedicat als aniversaris de dues grans figures universals de la cultura com són Enric Granados, en commemoració del centenari del seu traspàs, i Federico García Lorca, en commemoració del seu traspàs fa vuitanta anys, ambdós víctimes de la barbàrie de la guerra. Art Llobet 2016 oferirà una sèrie de concerts i activitats per tota la ciutat.

Del 15 d’octubre al 12 de novembre, el Festival es durà a terme en emblemàtics espais patrimonials, culturals i socials de Barcelona, com la Casa Elizalde, basílica dels Sants Just i Pastor, Biblioteca de Catalunya, cripta de la Sagrada Família o Museu de la Música, i també a Montcada i Reixac i l’Hospitalet de Llobregat. Així mateix, el 6 de novembre, al cementiri del Poblenou es retrà homenatge a Miquel Llobet al costat de la seva tomba, acte que inclourà parlaments i petites actuacions dels guitarristes convidats al certamen.

Anders Clemens
Anders Clemens

La part concertística tindrà com a protagonistes, guitarristes i formacions d’arreu, com Alí Arango, Cantos del Aire (duo Martínez-Rambeaud), Trio Desconcierto (guanyadors del Concurs Lopategui), Los Juanramones, Francisco Ortiz, Anders Clemens, Fix Nicolet, Bukvic & Escobedo (guanyadors del Concurs de Vila-seca), Tovstukha & Begutov (violoncel i guitarra), Duo Amoria, Yogos Arguiriadis, Trio Concertanti amb Aynur Begutov, Lucas Saboya, Com-Padres, Duo Jiménez & Gómez, Juan Falú amb Guillermo Rozzotto, i el grup Alturas.

El 30 d’octubre es realitzarà la Ruta Llobet, un passeig per la Barcelona guitarrista, pels carrers del Barri Gòtic, guiada i comentada per Josep Maria Mangado, guitarrista, investigador i president del Cercle Guitarrístic de Catalunya.

cartell-certamen_llobet_16-600x240

I pel que fa al concurs internacional de guitarra Certamen Llobet, es presentarà el 3 de novembre al Museu de la Música, i es farà el sorteig i la classificació dels concursants. L’endemà tindrà lloc la prova semifinal i el 6 de novembre, a l’Auditori de Barcelona (Sala Oriol Martorell), la final amb tres intèrprets acompanyats pel quartet de cordes Concertanti. Seguirà l’actuació de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, dirigida pel compositor i guitarrista Sergi Vicente i amb els convidats Al·la Voronkova (violí) i els ballarins Olga Ponce i Moisés Ramos. La vetllada es clausurarà amb el lliurament de premis.

Aquest concurs de guitarra clàssica d’alt rendiment és adreçat a joves fins a 35 anys d’edat sense distinció de nacionalitat. En el Certamen d’enguany participen nou guitarristes procedents de Xile, Cuba, Portugal i Espanya.

També, entre el 15 d’octubre i el 3 de novembre, es pot veure l’exposició “12 edicions Certamen Llobet. L’edat d’or de la guitarra a Barcelona”, al Casal de Barri Can Travi, i l’exposició “Guitar on/off” al Museu de la Música, fins al 27 de novembre.

Més informació a www.certamenllobet.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter