Subscriu-te
,

Barcelona i la guitarra. Nova edició del Certamen Llobet

Quintet Dequera
Quintet Dequera

Un any més la Ciutat Comtal esdevé capital de la guitarra amb la celebració de la 12a edició del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet, que va començar dissabte passat, 17 d’octubre, i acabarà el dilluns 9 de novembre amb el lliurament de premis al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Entremig, el Certamen oferirà una sèrie de concerts i activitats que s’escamparan per tota la ciutat.

Carles Trepat
Carles Trepat

Els escenaris seran diferents centres cívics i casals de barri dels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Poblenou, així com el Museu de la Música, basílica dels Sants Just i Pastor, Poble Espanyol, Biblioteca de Catalunya, Reial Cercle Artístic de Barcelona o l’Auditori Barradas (a l’Hospitalet de Llobregat), entre d’altres. D’aquesta manera s’assoleix un dels seus objectius principals, que és intensificar la diversitat de públics i convertir espais cívics, socials i patrimonials en sales de concerts.

Sergi Vicente i Al·la Voronkova
Sergi Vicente i Al·la Voronkova

Aquests espais, doncs, acolliran diverses actuacions que tenen la guitarra com a protagonista i de les quals destaquen les del Quintet Dequera, Duo Rubio-Franch, 22Strings Quartet, Duo Montes-Kircher, Al·la Voronkova juntament amb Sergi Vicente, Quartet Al-Hamra, En Clave de Son, Mabelia Duo i Zoco Duo, que compartiran escenari amb solistes de renom, com Carles Trepat, Piero Bonaguri, Francisco Albert Ricote, Raúl Sandín, i guanyadors d’edicions passades, com Izan Rubio i Marcos Puña, i amb joves guanyadors dels concursos Lopategui i de Vila-seca. Com a novetat, aquest any es bateja la sala d’actes del Casal del Barri Can Travi com a Saló d’Art Miquel Llobet, espai de referència sobre la guitarra durant els darrers sis anys.

També el divendres 30 d’octubre s’estrenarà en exclusiva a l’Estat espanyol la pel·lícula Mangoré, por amor al arte de Luis R. Vera (direcció i guió); serà als Cinemes Girona (únic passi a les 20 h). Es tracta d’un film sobre la vida de l’il·lustre guitarrista paraguaià Agustín Barrios, conegut amb el sobrenom indígena de Nitsuga Mangoré.

En Clave de Son
En Clave de Son

I com cada any, també tindran lloc el taller de guitarra, els concerts socials a institucions penitenciàries i hospitalàries, i la ja famosa Ruta Llobet, un passeig per la Barcelona guitarrista, pels carrers del Barri Gòtic de Barcelona, guiada i comentada per Josep Maria Mangado, guitarrista, investigador i president del Cercle Guitarrístic de Catalunya. I el diumenge 8 de novembre, a les 13 h, es retrà homenatge a Miquel Llobet al costat de la seva tomba al cementiri del Poblenou, acte que inclourà parlaments i petites actuacions dels guitarristes convidats al certamen.

Per a més informació i detall de tots els actes: www.certamenllobet.com

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter