Subscriu-te
,

Manolo García crea la imatge del llibre ‘Temporada d’òpera’ d’Amics del Liceu

Lucia di Lammermoor, Manolo García
Lucia di Lammermoor, Manolo García

A punt de complir el seu vint-i-cinquè aniversari, la publicació anual de l’associació Amics del Liceu, el conegut com a “llibre de la temporada” del Gran Teatre del Liceu, va presentar el seu darrer exemplar; com sempre, una referència per als melòmans operístics i, en particular, els afeccionats a la temporada del Gran Teatre del Liceu.

Otello, Manolo García
Otello, Manolo García

Enguany Manolo García, cantant de rock i pintor, és l’autor de les il·lustracions del llibre 2015-16, una tria tan adequada com curiosa, ja que la veu del grup de rock El Último de la Fila i cantant d’èxit en solitari, es dedica a la pintura creativa des de la primera joventut. Amb estudis de disseny gràfic a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, des de ben jove va treballar als estudis de disseny de diferents agències de publicitat. Tot i que bolcat professionalment al món de la música com a integrant de grups de rock Los Rápidos, Los Burros i, més endavant, El Último de la Fila, i ja des del 1998 amb carrera en solitari, Manolo García ha seguit en actiu amb la seva vessant pictòrica.

Autor també de diversos llibres (El fruto de la rama más alta i Vacaciones de mi mismo), Manolo García ha participat en exposicions col·lectives i n’ha fet més de vint d’individuals; entre d’altres, en espais com La Taché Gallery, Galeria Berini i el Pati Llimona, a Barcelona, o la Galería Aritza (Bilbao), Colegio de Arquitectos (Segòvia) i Caja Castilla La Mancha (Albacete).

I Capuleti e i Montecchi, Manolo García
I Capuleti e i Montecchi, Manolo García

Enguany, el llibre està dividit en 12 capítols, 9 dels quals il·lustrats per Manolo García, d’acord amb els nou títols representats de què es podrà gaudir aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu: Nabucco de Verdi, Benvenuto Cellini de Berlioz, Lucia di Lammermoor de Donizetti, Otello de Verdi, El capvespre dels déus de Wagner, Simon Boccanegra de Verdi, I Capuleti e i Montecchi de Bellini, La bohème de Puccini i La flauta màgica de Mozart. Els títols en versió de concert: Otello de Rossini, Written on skin de George Benjamin i Serse de Händel tenen articles de síntesi argumental i vocalitat i enregistraments, però no presentació i article de fons, com sí que en tenen els altres nou títols esmentats.

Entre les firmes col·laboradores enguany, hi destaca la participació de l’escriptora Najat El Hachmi –presentant Nabucco– o bé Hammudi Al-Rahmoun Font, actor i director de cinema (director de la pel·lícula Otel·lo) que presenta precisament l’Otello de Verdi. L’escultor Jaume Plensa és l’autor de l’article de presentació de Benvenuto Cellini, mentre que el jutge Baltasar Garzón ho és de l’article inicial d’El capvespre dels déus i Christian Lacroix presenta la versió operística de Bellini del clàssic de Shakespeare Romeu i Julieta.

Per als articles de fons s’ha escollit especialistes en els compositors i les obres programades, com Jesse Rosenberg, membre de l’American Institute for Verdi Studies; Peter Bloom, editor de The Cambridge Companion to Berlioz; Gregory Harwood, autor de Giuseppe Verdi: a research and information guide; Thomas Grey, editor de The Cambridge Companion to Wagner, o Claudio Toscani, autor de l’edició crítica d’I Capuleti e i Montecchi.

La flauta màgica, Manolo García
La flauta màgica, Manolo García

El llibre, que té una doble versió català-anglès i castellà-anglès, té un preu de venda al públic de 29 euros (es pot comprar a les taquilles del Gran Teatre del Liceu) i un preu especial de 20 euros per als abonats a la temporada del Liceu.

L’exposició dels originals pel programa de la temporada 2015-16 del Gran Teatre del Liceu pintats per Manolo García, es poden visitar del 8 d’octubre al 10 de novembre de 2015 a l’espai 2 de la Sala Parés, al carrer de Petritxol, 5, de Barcelona.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter