Subscriu-te

Barcelona Obertura Spring Festival 2019. Cinquanta concerts als grans escenaris i per tota la ciutat

Del 4 al 17 de març de 2019 tindrà lloc el Barcelona Obertura Spring Festival, el primer festival de música clàssica programat conjuntament per les principals institucions de la ciutat: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori, amb la col·laboració d’Ibercamera i el Conservatori del Liceu, i promogut per Barcelona Global i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. El Festival inclourà disset concerts de les programacions dels auditoris que hi participen més trenta-tres concerts gratuïts arreu de la ciutat, denominats Obertura City+.

Tabea Zimmermann. © Klaus Rudolph

Barcelona Obertura és un projecte pensat per posicionar Barcelona al circuit internacional de música clàssica. Amb aquesta mateixa vocació internacional es va crear el Barcelona Obertura Spring Festival. Enguany comptarà amb grans noms de l’escena internacional, com Valery Gergiev, Kent Nagano, Diana Damrau, Daniil Trifonov, Tabea Zimmermann, Jonathan Nott, Grigory Sokolov, Iréne Theorin i Matthias Goerne. I també els conjunts estables de cada casa, com l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, el Cor Infantil i el Cor de Noies de l’Orfeó Català; l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OCB), i l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

El Festival s’ha promogut amb una campanya internacional que li ha donat visibilitat al Festival de Salzburg, Festival de Lucerna, als auditoris de la Philharmonie, Konzerthaus i Boulezsaal de Berlín, Alte Oper de Frankfurt, Concertgebouw d’Amsterdam, Philharmonie de Munic, Philharmonie de Luxemburg, Château de Versalles i Elbphilharmonie d’Hamburg.

Iréne Theorin. © Chris Gloag

L’Obertura City+, que aplega més de quaranta entitats de la ciutat, ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, que ofereix les sales de diferents espais municipals i diversos dels edificis més emblemàtics de la ciutat per poder escoltar els joves talents musicals locals, seleccionats per una comissió artística i a través d’una convocatòria que es va obrir l’octubre del 2018. Aquests espais inclouen l’Antiga Fàbrica Damm, la Casa Batlló, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, Can Framis i els Espais Volart de la Fundació Vila Casas, la Fundació Miró, el Pavelló Mies van der Rohe, la Casa Vicens, el monestir de Sant Pau del Camp, la presó Model o el Conservatori del Liceu i diferents centres cívics. L’Obertura City+ vol ser, doncs, una plataforma de referència per als artistes locals oferint-los la possibilitat de donar-se a conèixer tant al públic local com internacional. També serà una gran oportunitat per a la ciutadania d’apropar-se a la música clàssica i conèixer els talents a la seva pròpia ciutat.

El Festival es va presentar dijous passat, 7 de febrer, al Palau de la Música Catalana en roda de premsa amb Ramon Agenjo, president de Barcelona Obertura i membre del Consell de Supervisió de Barcelona Global; Víctor Medem, director del projecte; Víctor Garcia de Gomar, director artístic adjunt del Palau de la Música Catalana; Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu; Robert Brufau, director de L’Auditori, i Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Des de la presentació del projecte Barcelona Obertura, el juliol del 2015, la iniciativa ha comptat amb tres temporades, formades per paquets que identifiquen els moments clau de l’any i condensen una interessant oferta musical de concerts amb atractiu internacional. En aquest temps s’han organitzat, amb el suport de Turisme de Barcelona, més de dotze viatges de premsa internacional, amb la participació de més de vint periodistes europeus especialitzats en música clàssica, principalment d’Alemanya, el Regne Unit i França, que han comportat més de vint aparicions a mitjans internacionals.

Imatge destacada: Kent Nagano. © Felix Broede

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter