Subscriu-te

Més de 80 pianistes participaran al Concurs Maria Canals 2019

Aquest mes també comencen les activitats el Maria Canals Porta Cua, amb concerts al piano de cua del Concurs a l’Hospital Vall d’Hebron, i Piano als Patis, a 13 escoles del districte de Sants-Montjuïc.

Un total de 87 pianistes, de 34 nacionalitats diferents, participaran a la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, entre el 23 de març i el 4 d’abril, al Palau de la Música Catalana. D’aquests concursants, 60 són homes i 26 són dones, amb una mitjana d’edat de 23,5 anys; entre ells, 7 són espanyols, dels quals 3 són catalans. Aquesta selecció l’ha duta a terme una comissió artística sota la supervisió del director artístic del Concurs, Carlos Cebro, que és també el president del jurat. La novetat d’aquest any ha estat el canvi del tram d’edat dels inscrits, en ampliar-se l’edat mínima de 18 a 17 anys i rebaixar-se la màxima de 29 a 28 anys. Així, el jurat ha considerat oportú acceptar-hi dos concursants de 17 anys. Es poden consultar els noms dels pianistes concursants aquí.

 Recordem que el jurat internacional serà format per Carlos Cebro, president i director artístic del Concurs, i Albert Attenelle, Tomas Böckheler, Ewa Osinska, Pavel Nersessian, Sunghoon Simon Hwang, Danielle Laval, Mladen Tcholitch i Begoña Uriarte. Cap membre del jurat no pot presentar al certamen ni alumnes ni familiars.

Enguany s’ha assolit un nou rècord d’inscrits, amb 240 sol·licituds, 40 més que l’edició passada, procedents de 35 nacionalitats diferents. Els països més representats han estat Corea, seguida del Japó, la Xina i Rússia; la majoria de joves inscrits resideixen a Alemanya, els Estats Units i la Gran Bretanya.

Entre el 23 de març i el 4 d’abril, Barcelona tornarà a ser la ciutat mundial del piano.

Concerts al piano de cua del Maria Canals a l’Hospital Vall d’Hebron

Des del 7 de febrer passat fins al 20 de juny, el Maria Canals Porta Cua, projecte de l’OFF Concurs –el programa educatiu, divulgatiu i social del Concurs Maria Canals–, organitza un seguit de concerts al vestíbul principal de l’Hospital Vall d’Hebron amb la participació de cors i escoles que durant el curs estan implicats en el Maria Canals Educa; l’hospital disposa d’un piano de cua permanent. Aquesta activitat és fruit d’una col·laboració del Concurs amb l’Hospital Vall d’Hebron i la Fundació Paliaclínic.

Les actuacions tenen lloc majoritàriament els dijous entre les 18 h a 19 h, a excepció de dimecres 20 de març, que hi actuarà la Coral de l’Hospital Vall d’Hebron i dijous 6 de juny, en què el Cor Coral·lí hi actuarà entre les 18.30 h a 19.30 h. Hi participen un total de 7 escoles de música (EM Oriol Martorell, EMAC, Estudi Musical 143, EM Can Ponsic, Escola de Música El Prat, EM Virtèlia i EM Nou Barris) 3 conservatoris (Conservatori Professional del Liceu, Conservatori Municipal de Barcelona i Conservatori de Badalona), així com 6 corals (EM Sant Gervasi, Coral Hospital Vall d’Hebron, Gospel Optometrist Choir, Cor de noies de l’Orfeó Gracienc, Cors Projecte Clavé XXI i Cor Coral·lí).

Piano als Patis, el piano a l’abast de més de 4.200 infants

També, l’OFF Concurs engega avui dilluns, 18 de febrer, per tercer any consecutiu, el projecte Piano als Patis, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” i dins el Maria Canals Educa. Aquesta iniciativa consisteix en proveir d’un piano de cua durant una setmana a escoles de primària i oferir sessions d’iniciació per incentivar la creativitat entre els nens i nenes de P3 a 6è. La finalitat és estimular la curiositat per l’instrument i la música en general, tot trencant l’estereotip del piano com a instrument elitista.

L’activitat s’estén entre el 18 de febrer fins a final de curs i aplegarà un total de 13 escoles del districte de Sants-Montjuïc. Un total de 4.200 alumnes podran gaudir de 173 sessions d’iniciació al piano per part d’experts pedagogs. Fa dos anys Piano als Patis va començar en escoles del districte Nou Barris i l’any passat en escoles dels districtes Sant Martí i Sarrià Sant-Gervasi.

Podeu trobar tota la informació amb detall en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter