Subscriu-te
,

Barcelona Obertura Spring Festival, un nou festival per promoure Barcelona com a destinació musical

Valery Gergiev

Barcelona Obertura Spring Festival és el primer festival de música clàssica programat conjuntament per les principals institucions de la ciutat: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori, amb la col·laboració d’Ibercamera. El projecte està pensat per posicionar Barcelona al món de la música clàssica impactant tota la ciutat, i comptarà amb grans noms de l’escena internacional, com Valery Gergiev, Kent Nagano, Diana Damrau, Daniil Trifonov i Matthias Goerne i també amb una quarantena d’actuacions en espais emblemàtics de Barcelona d’accés gratuït.

Kent Nagano. © Peter Meisel

Barcelona Obertura va presentar la setmana passada el Barcelona Obertura Spring Festival, el primer programat conjuntament per les principals institucions musicals de la ciutat, que tindrà lloc del 4 al 17 de març de 2019. El Festival és un gran pas endavant en el projecte Barcelona Obertura, que va néixer el juliol del 2015. La iniciativa té com a objectiu donar difusió a l’extraordinària oferta musical i les programacions que impulsen les institucions, a l’alçada d’altres grans capitals europees, per posicionar la música clàssica de Barcelona al mapa mundial i convertir la ciutat en una destinació de turisme cultural i musical. “Aquest festival és el millor anunci per a la ciutat de Barcelona. I és fonamental que hagi nascut des de la societat civil. És un festival que les institucions ofereixen al conjunt de la ciutadania i que ajudarà a posicionar Barcelona com a destinació internacional de turisme cultural”, va destacar Ramon Agenjo, president de Barcelona Obertura, en la presentació pública.

Dues setmanes de música al més alt nivell

Barcelona Obertura Spring Festival presentarà 15 concerts i funcions de pagament que inclouran grans noms de l’escena internacional, com ara Valery Gergiev, Kent Nagano, Jonathan Nott, Kazushi Ono, Josep Pons, Jordi Savall, Diana Damrau, Matthias Goerne, Carlos Álvarez, Joel Prieto, Bejun Mehta, Daniil Trifonov, Grigory Sokolov, Jean-Yves Thibaudet, Leif Ove Ansdnes, Tabea Zimmermann, Jean-Guihen Queyras, Rias Kammerchor, Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski, Gustav Mahler Jugendorchester i la soprano Irene Théorin, així com la implicació intensa dels conjunts estables de cada casa, com són l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau, i el Cor Infantil i Cor Noies de l’Orfeó Català; l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, així com l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

Diana Damrau. © Jiyang Chen

Al festival s’estrenaran noves produccions, com la versió de la Novena de Beethoven a càrrec de l’OBC i l’Agrupació Teatral Señor Serrano i les Vespres de Joan Pau Pujol interpretades per Jordi Savall i la Jove Capella Reial de Catalunya. El repertori del festival suposa un altre al·licient, ja que s’hi interpretaran obres tan emblemàtiques com La consagració de la primavera d’Stravinsky, la Tercera i Cinquena Simfonies de Mahler, el Requiem de Victoria, els tres grans cicles de lied de Schubert (La bella molinera, Winterreise i Schwanengesang), Rodelinda de Händel, els Concerts per a piano i orquestra de Rachmàninov i la cantanta Aleksandr Nevski de Prokófiev.

Daniil Trifonov

El Barcelona Obertura Spring Festival vol atreure un públic melòman internacional que viatja durant tot l’any per escoltar interpretacions de màxim nivell de les obres mestres de la música clàssica i l’òpera. Es tracta de persones d’alt nivell de formació, entre els 45 i els 75 anys. La majoria són de països com ara Alemanya, Suïssa, Àustria, Anglaterra, França, la Xina, el Japó, Corea i els Estats Units que busquen una ciutat que ofereixi també altres serveis culturals i gastronòmics.

La ciutat s’omplirà de concerts

El festival, a més de l’activitat concertística als tres grans centres musicals, coordinarà una quarantena d’actuacions a espais emblemàtics de la ciutat, com la Casa Batlló, la fàbrica Fabra i Coats, espais arquitectònics inèdits, centres cívics, MACBA, MNAC o Museu Picasso, que s’implicaran oferint activitats especials vinculades. Per aquests concerts d’accés gratuït es crearà un format que defugi les convencions concertístiques habituals i es proposarà una xarxa de música que impliqui tota la ciutat.

Els intèrprets seran seleccionats pels directors artístics de les institucions i es formarà un comitè que seleccionarà així mateix els músics del país que es presentin en convocatòria oberta per participar-hi. Hi seran presents diferents generacions d’intèrprets, formacions variades i tot tipus de gèneres de música clàssica.

El Barcelona Obertura Spring Festival és un pas més en l’estratègia de Barcelona Obertura per tal de promoure internacionalment les programacions de música clàssica de la ciutat i aprofundir en el posicionament de Barcelona com a destinació mundial de viatges musicals i culturals. La programació del festival es finançarà amb recursos propis dels centres impulsors i una aportació de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’ICUB.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter