Subscriu-te

Carles Pachón i el Dúo Vallés-Vera, premiats al 12è CIM Les Corts

El Dúo Vallés-Vera, primer premi de la categoria instrumental
El Dúo Vallés-Vera, primer premi de la categoria instrumental

La 12a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts (CIM Les Corts), per a joves intèrprets, que va tenir lloc entre el 23 i el 28 de maig a Barcelona, va atorgar el primer premi en les dues categories, veu i instrumental, a un baríton i a un duo de saxofon i piano.

El baríton Carles Pachón, guanyador del primer premi en la categoria vocal
El baríton Carles Pachón, guanyador del primer premi en la categoria vocal

El baríton Carles Pachón va resultar el guanyador del primer premi en la categoria vocal, atorgat per un jurat format per figures il·lustres com el tenor Jaume Aragall, l’agent artístic Carlos Caballé o el crític Roger Alier, entre d’altres. Valorat en 3.000 euros, cal sumar-hi un concert del cicle Clàssica a les Corts. El cantant va rebre també la beca del curs Barcelona Opera Studio 2016-17.

En la secció instrumental, el Dúo Vallés-Vera (Miquel Vallès i Elisabeth Vera), saxofon i piano, va aconseguir el primer premi i un concert del cicle Clàssica a les Corts. Aquesta formació va obtenir també el premi atorgat per la discogràfica Solfa Recordings, consistent en l’enregistrament d’un CD professional.

El pianista Rubén Ángel Russo Gutiérrez, de només divuit anys, va quedar segon en la categoria instrumental, amb un premi consistent en un concert organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de les Corts. El segon premi en la categorial vocal, va ser atorgat a la soprano Laura Martínez del Río, que es va fer mereixedora del concert de tancament de la Festa Major de les Corts 2016, a l’Auditori AXA, mentre que la soprano Beatriz de Sousa va obtenir com a reconeixement el concert del cicle Les Veus del Monestir. El premi del públic va ser per al pianista Jorge Nava, que va interpretar en la final la Rapsòdia espanyola de Franz Liszt.

Organitzat per l’Ajuntament del Districte de les Corts de Barcelona, l’Associació Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona i el Centre d’Estudis Musicals A Tempo, és obert a tots els intèrprets de música clàssica que tinguin entre 18 i 35 anys, segons dues categories: Instrumental (solistes amb o sense acompanyament de piano, i intèrprets de música de cambra, fins a un màxim de cinc membres) i Cant, per a solistes lírics.

Al llarg de les dotze edicions que ja té, molts joves talents que comencen a destacar a nivell professional hi han estat premiats, entre els quals cal esmentar el pianista Marc Heredia, la percussionista Carme Garrigó, la violinista Helena Satué, el pianista Andreu Gallén, el Trio Pedrell, la soprano Sara Blanch, la soprano Mercedes Gancedo o la flautista Elisabet Franch, entre d’altres.

Descarregar PDF

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter