Subscriu-te
,

Vespres d’Arnadí inaugura festival d’estiu i presenta nou treball discogràfic

SONY DSC

El nou disc es presenta avui, 2 de juny, en directe al Petit Palau.

La formació barroca Vespres d’Arnadí presenta un nou festival d’estiu de producció pròpia a l’església de Sant Felip Neri anomenat Da Venezia a Barcellona. Els concerts tindran lloc el 15 i 22 de juny i el 7 i 14 de juliol, i s’hi interpretarà música d’Antonio Vivaldi, però també d’altres compositors contemporanis del venecià, com Jommelli, Cesti, Albinoni o Händel i també els catalans Domènec Terradellas i els germans Joan i Josep Plà.

El conjunt instrumental especialitzat en música barroca presenta també nou disc, fruit del treball dedicat a la figura d’Anna Maria Strada, soprano predilecta de G. F. Händel; en aquest àlbum ha comptat amb la col·laboració de la soprano Maria Espada. El volum, editat per Musièpoca, inclou àries d’algunes de les òperes que aquesta soprano italiana, “favorita” de Händel, va interpretar i fins i tot, en molts casos, estrenar. Òperes com Atalanta, Lotario, Arianna in Creta, Sosame, Re di Media, Poro, Re dell’Indie, Ariodante, Orlando, Alcina i Ezio són algunes de les més de vint òperes que Strada va arribar a protagonitzar i que estan representades al nou CD de Vespres d’Arnadí. Un programa que interpretaran aquest dijous 2 de juny en directe al Petit Palau.

La soprano María Espada protagonista el concert d’aquest vespre al Petit Palau (20.30 h)
La soprano María Espada protagonista el concert d’aquest vespre al Petit Palau (20.30 h)

El nou festival d’estiu creat per Vespres d’Arnadí té com a objectius oferir interpretacions de música barroca d’alta qualitat, descobrir autors desconeguts catalans o amb alguna relació amb Catalunya i difondre’n l’obra, ajudar joves cantants especialistes en música antiga i fomentar-ne el desenvolupament, així com esdevenir una alternativa cultural de qualitat per als ciutadans i visitants de la ciutat de Barcelona en unes dates en què l’activitat musical de les grans institucions pràcticament ha finalitzat.

Tots els concerts del nou festival tindran lloc a l’església barroca de Sant Felip Neri, a dos quarts de nou del vespre, els dies 15 i 22 de juny i 7 i 14 de juliol, respectivament.

Vespres d’Arnadí, formació liderada per Dani Espasa, presenta quatre programes de característiques ben diverses. El primer concert, el 15 de juny, té com a títol “I virtuosi mendicanti” i inclourà música instrumental de Vivaldi i els germans Plà, amb Dani Espasa a l’orgue, Farran Sylvan James al violí i Pere Saragossa a l’oboè com a solistes. El segon concert, el 22 de juny, amb el títol “Nel profondo e cieco mondo”, tindrà la mezzosoprano lleidatana Marta Infante com a solista, amb obres de Vivaldi, Terradellas i els germans Plà. En el tercer concert, ja el dia 7 juliol, el tenor Emiliano González Toro serà el solista en un programa que, amb el títol de “Dolcissima anima”, inclourà àries de Vivaldi, Jommelli, Cesti i Terradellas. El concert de clausura serà el 14 de juliol amb un programa, “Il teatro del mondo”, que presentarà àries d’Albinoni, Händel, Vivaldi, Marcello, Galuppi i Terradellas, amb la col·laboració de la soprano María Hinojosa.

La formació barroca fundada l’any 2005 sota la direcció de Dani Espasa i Pere Saragossa és especialista en la interpretació del repertori barroc amb instruments d’època. Ha actuat a festivals de prestigi, com el de Torroella de Montgrí, Músiques Religioses de Girona, Via Stellae de Galícia i auditoris com el de Barcelona i Lleida i al Palau de la Música Catalana (Petit Palau).

Després del concert de presentació del disc Anna Maria Strada del Po. La favorita de Georg Friedrich Händel al Petit Palau de Barcelona (2 de juny), la formació viatjarà a Oviedo (Auditorio Príncipe Felipe, 7 de juny) i Madrid (Auditorio Nacional, CNDM, 9 de juny) per oferir un concert amb el contratenor Xavier Sabata, amb qui ha col·laborat en anteriors ocasions i amb qui té un projecte de futur l’any 2017, al Festival de Halle, ciutat natal de Händel. Vespres d’Arnadí intervindrà novament en el Festival Castell de Peralada 2016, el dia 1 d’agost, amb un programa al voltant de la música de Monteverdi i sota la direcció de Fausto Nardi.

El nom de la formació Vespres d’Arnadí té l’origen en la combinació de dues paraules. D’una banda, Vespres fa referència a les acadèmies, nom que rebien els concerts al segle XVIII, que es duien a terme a la tarda-nit (vespres) com a postres dels sopars distingits de famílies nobles i burgeses. Carabassa, sucre i ametlles són els ingredients de l’Arnadí, potser el dolç més antic del món, i que forma part de la gastronomia de Xàtiva i de les comarques veïnes.

Els caves i vins Jané Ventura, naturals del Vendrell i creadors del cava Reserva de la Música Brut Nature, patrocinen la formació i posen a disposició els seus caves per ser tastats a la sortida dels concerts.

Més informació sobre la formació i el festival a la pàgina web de Vespres d’Arnadí.

 

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter