Subscriu-te

Carlos de Castellarnau guanya el Premi Internacional Joan Guinjoan

Carlos de Castellarnau

En Premi Internacional Joan Guinjoan per a joves compositors, en la seva 10a edició i que atorga l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), va ser concedit per majoria a l’obra Intervallum Mundi Motus del compositor tarragoní i estudiant de l’ESMUC Carlos de Castellarnau. L’obra musical guanyadora, que serà estrenada el proper mes de maig pel grup BCN216, emergeix, segons el seu creador, del desig de controlar el temps des de la perspectiva de la seva comprensió o dilatació.

Carlos de Castellarnau (Tarragona, 1977) s’introdueix en la música de forma autodidàctica. Començà els estudis de guitarra clàssica al Conservatori de Vila-seca l’any 2002, i s’inicià en la composició amb Ramon Humet. L’any 2006 continua els estudis d’interpretació a l’ESMUC, on actualment estudia composició amb el professor Agustí Charles. Ha fet cursos de perfeccionament i ha assistit a classes magistrals de  diferents compositors, com ara Helmut Lachenmann, Salvatore Sciarrino, José María Sánchez-Verdú, Hèctor Parra i Aureliano Cattaneo. El setembre del 2010 va ser seleccionat a les Jornades per a Joves Compositors en el 48è Encontre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). El 2011 va ser finalista a l’ALEA III Internacional Composition Competition de Boston, amb la seva obra Amnios, per a sextet instrumental.

El Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors, que organitza l’ESMUC a través del Departament de Teoria, Composició i Direcció, ha valorat un total de vint-i-dos participants procedents de deu països diferents (Espanya, els Estats Units, Suïssa, França, la Xina, Xile, Polònia, Alemanya, Argentina i Itàlia). Aquest guardó vol donar suport a la creació actual de les noves generacions i a la vegada establir un marc per a la creació de noves obres en una diversitat de tendències, estils i formacions instrumentals.

El jurat d’aquesta desena edició ha estat format pel mateix Joan Guinjoan, Miguel Gálvez, Agustí Charles, Bernat Vivancos, Eduard Resina, cap del Departament de Teoria, Composició i Direcció, i presidit pel director de l’ESMUC, Josep Borràs. El jurat ha destacat l’alt nivell de les obres presentades en aquesta edició.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter