Subscriu-te

Celebració del 70è aniversari de l’Orfeó Laudate

Els dies 4 i 5 de febrer tenen lloc a Barcelona els concerts de celebració del 70è aniversari de la fundació de l’Orfeó Laudate en dues sessions successivament, l’una a la parròquia de la Mare de Déu de la Bonanova (pl. Bonanova, 12, a les 21.15 h) i l’altra a la parròquia de la Mare de Déu del Pilar (c. Casanova, 175, a les 18 h). S’hi interpretarà el Gloria RV 589 en Re major de Vivaldi i la Missa de la Coronació K. 317 de Mozart, i intervenen, a més de l’Orfeó Laudate, el Grup Vocal Scherzo (dir. Cristina Blasi), el Cor Capella Gramalla (dir. Carme Guinart), el Cor Quinta Justa de Sóller (dir. Toni Borràs, Toni Riutort) i l’Orquestra Barroca Catalana; amb els solistes Maria Casado (soprano), Eulàlia Fantova (contralt), Francisco Fernández-Rueda (tenor) i Elies Benito Arranz (baix); tots dirigits per David Malet.

L’Orfeó Laudate va ser fundat el 18 de juny de 1942 pel mestre Àngel Colomer i del Romero (1915-2001), amb el propòsit de conrear essencialment la música religiosa. De seguida es va ampliar la seva acció musical a altres esferes de la composició coral, a la divulgació de la música popular d’arreu del món, i especialment de la catalana, i a donar a conèixer les obres més representatives de les grans composicions simfonicocorals. Ha estat present en diverses commemoracions històriques de les terres catalanes i occitanes, entre les quals la participació en el mil·lenari del monestir de Ripoll i en el mil·lenari de Catalunya a Roma.

El primer concert de l’entitat va tenir lloc el 29 de novembre de 1942 a la sala d’actes de l’Escola del Treball i el 3 de juny de 1943 ja va fer el seu primer concert al Palau de la Música Catalana. També en aquesta mateixa sala l’any 1944 va interpretar la Missa de la Coronació de Mozart, actuant com a soprano solista la jove veu excepcional de Victòria dels Àngels, presentada per l’Orfeó Laudate en les seves primeres actuacions.

Durant la seva història també ha interpretat, amb acompanyament orquestral i de solistes, obres cabdals de la música de J. S. Bach, Brahms, Händel, Beethoven; Carissimi, Dvořák, Mozart, Vivaldi, Verdi, Haydn, Grieg, N. Casanovas, Séverac, Rheinberger, Charpentier, Buxtehude, etc. Moltes de les obres d’aquests autors es van interpretar en primera audició al país. També va estrenar, l’any 1953, l’òpera Canigó del pare Massana, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Amb actuacions a tot Catalunya, Espanya, per tot Europa i als Estats Units, l’Orfeó Laudate ha actuat amb més assiduïtat al Llangollen International Musical Eisteddfod del País de Gal·les, amb més de 40 audicions. En total, han estat més de 1.500 audicions, de les quals un centenar al Palau de la Música Catalana i 24 al Gran Teatre del Liceu.

Paral·lelament a les seves activitats, el 1966 es creà l’agrupació didàctica infantil Patufets i Timbalers i, més endavant, la Coral Júnior, el Grup de Flautes de Bec i l’Orquestra Joventut Percussionista de Catalunya. La Generalitat de Catalunya li va concedir l’any 1992, amb motiu del seu 50è aniversari, el Premi d’Honor per la intensa divulgació cultural duta a terme. L’Orfeó Laudate és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i actualment està integrat per una quarantena de veus mixtes, sota la direcció del mestre David Malet i Casamitjana.

Aquests concerts d’aniversari tenen una entrada de 5 euros; l’entrada de nens és gratuïta.

Descarregar PDF

2 comentaris

  • Fantàstic! És una propaganda excel·lent i magníficament resumida. Doncs que hi hagi èxit, i moltes felicitats per l’aniversari, que gairebé coincideix amb el meu.

  • Genial!!!
    Una bomba de concert que ningú es pot perdre. 70 Aniversari, que jo no em perdré. Molta sort i a gaudir de la música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter