Subscriu-te

‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, un musical en només 7 dies

‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ es podrà tornar a veure demà dissabte 14 de setembre al Teatre L’Ateneu d’Igualada
‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ es podrà tornar a veure demà dissabte 14 de setembre al Teatre L’Ateneu d’Igualada

Un grup de 66 nens de l’Anoia impressionen el públic cantant, actuant i ballant en el musical ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ a Igualada. La tercera funció serà demà dissabte 14 de setembre.

La Coral Gatzara ha organitzat per primer cop el musical Charlie i la fàbrica de xocolata, amb música de Danny Elfman, que es va representar davant un total de 1.000 persones en les funcions que es van dur a terme al Teatre de l’Ateneu d’Igualada, els dies 5 i 6 de setembre. Sota la tutela de quatre especialistes en les vessants de teatre, decorats i vestuari –Pep Farrés, Susana Enrich, Elisabet Farrés i Sònia Mateu, tots pares de cantaires de la coral esmentada i professionals amb molta experiència en cada un dels àmbits–, un total de 66 nens van participar en aquesta activitat d’estiu que té aires de convertir-se en una activitat estable a partir de l’estiu vinent.

“Els 66 nens i nenes de la comarca entre 7 i 16 anys que actuen, ballen i canten són també els autors dels seus vestits i decorats. Han treballat durant 7 dies 7 hores cada dia amb l’ajuda d’especialistes en decorats, vestuari, música, coreografia i teatre, i el resultat final ha superat qualsevol expectativa en qualitat i en èxit. El que més impressiona el públic és l’actitud dels nens. La seva alegria, passió i seguretat actuant i cantant. Els nens es transformen a l’escenari i aquesta setmana els ha canviat la vida”, diu Mariona Mateu, representant de la Coral Gatzara.  

“El projecte va ser iniciativa de la Coral Infantil Gatzara i estava obert a tota la ciutat d’Igualada. Al voltant d’una tercera part dels participants no eren cantaires de la coral i alguns d’aquests no havien cantat mai. A l’espectacle estan acompanyats d’un trio de jazz (piano, baix i bateria). És per això que en els assajos musicals hi va haver molt treball de seguretat, ja que per les característiques de l’espectacle el grup de nens i nenes havien de ser molt autosuficients i moure’s i cantar a l’escenari sense cap director al davant. En aquest aspecte hi va haver un gran canvi des del primer dia fins a l’espectacle final. Això va ser possible gràcies a l’actitud atenta i les ganes d’aprendre i cantar dels nens. Tant els participants com les seves famílies s’han bolcat en el musical les 24 hores del dia. Més d’un vespre els pares i mares han ajudat amb el vestuari i la decoració”, apunta Mariona Mateu.

La Coral Infantil Gatzara va néixer l’any 1969 i forma part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). Els cantaires tenen entre 3 i 16 anys i actualment la integren pràcticament 150 nens i nenes. L’objectiu de la coral és aprofitar les qualitats que aporta la música, la veu i el fet de cantar en grup per contribuir a l’educació i socialització dels nens. A més d’això, es treballa la veu, la capacitat d’escoltar i cantar dins d’un grup, l’autosuficiència i seguretat de cantar a veus, entre altres coses.

El musical Charlie i la fàbrica de xocolata s’ha pogut finançar amb una quota de 40 euros per alumne, amb una petita subvenció de l’Ajuntament d’Igualada i la col·laboració d’uns patrocinadors (quatre pastisseries de la ciutat) que hi han ajudat amb les despeses en xocolatines que apareixen enganxades al programa. El projecte ha demostrat tenir molta força com a projecte pedagògic i ha provocat un gran interès en els nens que hi han participat. “Ha estat realment un canvi sobretot d’actitud i seguretat, el que ens ha demostrat el valor del projecte. És per això que ens agradaria que altres nens i nenes poguessin viure una experiència semblant i estem estudiant maneres de dur el projecte a altres grups que els interessi”, comenta Mariona Mateu.

Charlie i la fàbrica de xocolata s’ha creat no només gràcies a la il·lusió de l’equip d’especialistes que han posat el seu talent i una dedicació absoluta en el projecte, ja que tampoc no hauria estat possible sense l’excel·lent resposta dels nens i les famílies. El que havia de ser un projecte sobretot pedagògicament interessant, per la preparació s’ha convertit en un espectacle que ha aconseguit un fet insòlit: dues funcions plenes al màxim i programada la tercera per aquest dissabte 14 de setembre al Teatre Municipal L’Ateneu d’Igualada (20 h).

Descarregar PDF

De l'1 de juliol al 21 d'agost, tindrà lloc una nova edició del @Festival_FeMAP. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/les-illes-balears-territori-convidat-a-l11a-edicio-del-femap-amb-mes-concerts-que-mai-i-a-mes-municipis/

El @Liceu_cat , l' @OrfeoVigata , la Companyia @ElectricaDharma el productor discogràfic Joan Doval i altres entitats musicals, entre les distingides amb la Creu de Sant Jordi de @gencat aquest 2022. Més informació, al nostre web! (Foto: Paco Amate) http://www.revistamusical.cat/el-gran-teatre-del-liceu-i-lorfeo-vigata-entre-les-entitats-distingides-amb-la-creu-de-sant-jordi/

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

Segueix-nos a Twitter