Subscriu-te

‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, un musical en només 7 dies

‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ es podrà tornar a veure demà dissabte 14 de setembre al Teatre L’Ateneu d’Igualada
‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ es podrà tornar a veure demà dissabte 14 de setembre al Teatre L’Ateneu d’Igualada

Un grup de 66 nens de l’Anoia impressionen el públic cantant, actuant i ballant en el musical ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ a Igualada. La tercera funció serà demà dissabte 14 de setembre.

La Coral Gatzara ha organitzat per primer cop el musical Charlie i la fàbrica de xocolata, amb música de Danny Elfman, que es va representar davant un total de 1.000 persones en les funcions que es van dur a terme al Teatre de l’Ateneu d’Igualada, els dies 5 i 6 de setembre. Sota la tutela de quatre especialistes en les vessants de teatre, decorats i vestuari –Pep Farrés, Susana Enrich, Elisabet Farrés i Sònia Mateu, tots pares de cantaires de la coral esmentada i professionals amb molta experiència en cada un dels àmbits–, un total de 66 nens van participar en aquesta activitat d’estiu que té aires de convertir-se en una activitat estable a partir de l’estiu vinent.

“Els 66 nens i nenes de la comarca entre 7 i 16 anys que actuen, ballen i canten són també els autors dels seus vestits i decorats. Han treballat durant 7 dies 7 hores cada dia amb l’ajuda d’especialistes en decorats, vestuari, música, coreografia i teatre, i el resultat final ha superat qualsevol expectativa en qualitat i en èxit. El que més impressiona el públic és l’actitud dels nens. La seva alegria, passió i seguretat actuant i cantant. Els nens es transformen a l’escenari i aquesta setmana els ha canviat la vida”, diu Mariona Mateu, representant de la Coral Gatzara.  

“El projecte va ser iniciativa de la Coral Infantil Gatzara i estava obert a tota la ciutat d’Igualada. Al voltant d’una tercera part dels participants no eren cantaires de la coral i alguns d’aquests no havien cantat mai. A l’espectacle estan acompanyats d’un trio de jazz (piano, baix i bateria). És per això que en els assajos musicals hi va haver molt treball de seguretat, ja que per les característiques de l’espectacle el grup de nens i nenes havien de ser molt autosuficients i moure’s i cantar a l’escenari sense cap director al davant. En aquest aspecte hi va haver un gran canvi des del primer dia fins a l’espectacle final. Això va ser possible gràcies a l’actitud atenta i les ganes d’aprendre i cantar dels nens. Tant els participants com les seves famílies s’han bolcat en el musical les 24 hores del dia. Més d’un vespre els pares i mares han ajudat amb el vestuari i la decoració”, apunta Mariona Mateu.

La Coral Infantil Gatzara va néixer l’any 1969 i forma part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). Els cantaires tenen entre 3 i 16 anys i actualment la integren pràcticament 150 nens i nenes. L’objectiu de la coral és aprofitar les qualitats que aporta la música, la veu i el fet de cantar en grup per contribuir a l’educació i socialització dels nens. A més d’això, es treballa la veu, la capacitat d’escoltar i cantar dins d’un grup, l’autosuficiència i seguretat de cantar a veus, entre altres coses.

El musical Charlie i la fàbrica de xocolata s’ha pogut finançar amb una quota de 40 euros per alumne, amb una petita subvenció de l’Ajuntament d’Igualada i la col·laboració d’uns patrocinadors (quatre pastisseries de la ciutat) que hi han ajudat amb les despeses en xocolatines que apareixen enganxades al programa. El projecte ha demostrat tenir molta força com a projecte pedagògic i ha provocat un gran interès en els nens que hi han participat. “Ha estat realment un canvi sobretot d’actitud i seguretat, el que ens ha demostrat el valor del projecte. És per això que ens agradaria que altres nens i nenes poguessin viure una experiència semblant i estem estudiant maneres de dur el projecte a altres grups que els interessi”, comenta Mariona Mateu.

Charlie i la fàbrica de xocolata s’ha creat no només gràcies a la il·lusió de l’equip d’especialistes que han posat el seu talent i una dedicació absoluta en el projecte, ja que tampoc no hauria estat possible sense l’excel·lent resposta dels nens i les famílies. El que havia de ser un projecte sobretot pedagògicament interessant, per la preparació s’ha convertit en un espectacle que ha aconseguit un fet insòlit: dues funcions plenes al màxim i programada la tercera per aquest dissabte 14 de setembre al Teatre Municipal L’Ateneu d’Igualada (20 h).

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter