Subscriu-te
,

Cinquè cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer

Vidalba Música
Vidalba Música

Els diumenges 3, 10, 17 i 24 de juliol (20 h) tindrà lloc la cinquena edició del cicle Juliol de Música i Poesia de Balaguer, a les esglésies de Sant Domènec i del monestir de Santa Maria de les Franqueses, espais que gaudeixen d’una acústica excel·lent. Així doncs, un any més Balaguer acull aquest cicle de concerts organitzat pel col·lectiu Bada-Pas Iniciatives Culturals i que compta amb la col·laboració d’institucions locals i comarcals, la Generalitat, empreses i comerços de Balaguer, a més d’un públic fidel. Un cicle que enguany presenta quatre concerts amb propostes atractives en què la composició i interpretació catalana tenen un protagonisme destacat.

El cicle l’inaugurarà diumenge vinent, 3 de juliol, el grup instrumental Vidalba Música, liderat pel clarinetista Albert Gumí, que amb la participació de l’Orfeó Balaguerí (dirigit per Sílvia Rufach) interpretaran la seva cantata El carnaval del món, amb text de Joan Ferrer Pedrol. El programa es completarà amb sardanes de Toldrà, Serra i Manén, adaptades per a formació de cambra, i tres cançons tradicionals dels Països Catalans harmonitzades per Gumí. Aquest concert amb la participació l’Orfeó Balaguerí vol celebrar també els cinc anys d’aquest cicle.

El segon concert serà protagonitzat pel de Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, dirigit per Xavier Puig, amb un programa que repassarà cent anys de música coral i poesia catalana. Acompanyat del pianista Jordi Castellà intervindrà l’actor Enric Arquimbau com a rapsode, i s’hi interpretaran cançons de Vives, Nicolau, Brotons, Serra, Pujol, Toldrà, Morera i Oltra, entre altres autors. Aquest concert s’adhereix a la commemoració dels set-cents anys de la mort de Ramon Llull. El 17 de juliol, el pianista Daniel Blanch i la violinista Kalina Macuta presentaran, amb l’actor Sergi Mateu com a rapsode, un programa basat en obres de compositors catalans del Modernisme i el Noucentisme que van compondre obres inspirades en poetes de l’època. Així, oferiran obres d’Alberdi, Joan Lamote de Grignon, Mompou, Ferrer, Manén, Grau, Falla i Toldrà.

4x4Sextet
4x4Sextet

Finalment, clourà el cicle el grup 4x4Sextet, format per un quartet vocal –Christina Koch, soprano; Margarida Lladó, mezzo; Carlos Alcocer, tenor, i Jordi Boltà, baríton– i dos pianistes –Chiko Tanaka i Olga Licerán–, que oferiran el programa “Segueix la dansa!”. El grup oferirà els Liebeslieder Walzer de Brahms, per a quartet vocal i piano a quatre mans, una selecció de les Indianas de Guastavino, per a quartet vocal i piano, una selecció dels Souvenirs de Barber, per a piano a quatre mans, i els Liebesleid Lieder del compositor canadenc John Greer, escrits l’any 2002, per a quartet vocal i piano a quatre mans. Un repertori que abraça diversos gèneres, del vals al ragtime, passant per la rumba i el tango, que amb els textos poètics de Dorothy Parker, entre d’altres, parlen d’una manera molt actual de l’amor i el desamor.

El preu de les entrades és de 12 euros (el menors de 12 anys hi tenen l’entrada gratuïta). Més informació i reserves al web www.julioldemusicaipoesia.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter