Subscriu-te
,

El 22è Festival de Música de Sant Fruitós de Bages es trasllada a Món Sant Benet

Núria Rial i el conjunt barroc Arte Mandoline inauguren el Festival el 7 de juliol
Núria Rial i el conjunt barroc Arte Mandoline inauguren el Festival el 7 de juliol

Els dijous 7, 14, 21 i 28 de juliol tindrà lloc la 22a edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, cita musical estiuenca imprescindible de la comarca del Bages que aquest any fa un salt endavant i trasllada els concerts al conjunt monumental del monestir de Sant Benet, dins del complex conegut com a Món Sant Benet. Gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Fundació Catalunya-La Pedrera i l’Associació Memorial Eduard Casajoana, el Festival afegeix així a la seva oferta de qualitat l’interès per visitar un indret monumental com és el monestir de Sant Benet, autèntic pol d’atracció turística de la Catalunya Central.

Mireia Pintó i Mac McClure
Mireia Pintó i Mac McClure

Enguany les quatre propostes que donen forma al Festival són dos recitals amb orquestra i piano, un concert coral i un concert amb orquestra i piano. El concert inaugural, el 7 de juliol, serà protagonitzat per la soprano Núria Rial i el conjunt barroc Arte Mandoline amb el concert “Sospiri d’amanti”, un programa basat en obres de Händel, Paisiello, Vivaldi i Caldara. En el segon concert, el 14 de juliol, la mezzosoprano Mireia Pintó oferirà “Cabaret songs”, amb cançons de Satie, Poulenc, Bolcom i Britten, entre altres autors, acompanyada al piano per Mac McClure. El 21 de juliol, el Quartet Mèlt, guanyador de la darrera edició del concurs de TV3 Oh happy day, integrat per Magalí Sare (soprano), Ariadna Olivé (mezzosoprano), Eloi Fort (tenor) i Oriol Quintana (baríton), oferirà el programa “Masterconcert”, amb obres de Des Prés, Janequin, Mozart i cançons tradicionals catalanes. Finalment, el concert “A l’entorn de Bach” clourà el Festival amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i el pianista Vladislav Bronevetzki, amb obres de J. S. Bach, Telemann i Hasse.

Quartet Mèlt
Quartet Mèlt

El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es va iniciar l’any 1995, amb una primera edició que constava de dos concerts, que es van fer a l’Església Parroquial de Sant Fruitós; anteriorment, l’any 1994, s’havia fet un concert a la mateixa església, a càrrec de la mezzosoprano manresana Mireia Pintó i el pianista rus Vladislav Bronevetzki, ambdós residents a la localitat. La gran acollida va animar l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a impulsar el naixement d’un festival que va començar amb un format de dos concerts, posteriorment va passar a tres, i més tard al format actual de quatre. També es tractava d’una proposta que omplia el buit que hi havia en l’àmbit comarcal pel que fa als festivals musicals d’estiu.

Vladislav Bronevetzki i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48
Vladislav Bronevetzki i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48

Les primeres edicions van afavorir que un col·lectiu d’afeccionats a la música clàssica es constituís en associació l’any 2001. Així nasqué l’Associació Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana, que és l’organitzadora del Festival, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Fruitós que es renova anualment. El Festival ha passat per diferents escenaris fins a arribar a Món Sant Benet, escenari del Festival 2016. Primer va ser l’Església Parroquial, després el Teatre Casal Cultural, posteriorment el monestir de Sant Benet de Bages, des de l’any 2001 el Mas de Sant Iscle, i des del 2016 el Festival torna al monestir de Sant Benet, en el conjunt conegut com a Món Sant Benet.

Els concerts d’aquesta 22a edició tindran lloc a les 22 h i seran presentats pel músic i divulgador Joan Vives i el musicòleg Oriol Pérez Treviño. El preu de les entrades és de 20 euros i també es pot adquirir un abonament per als quatre concerts a un preu de 60 euros. Aquest any, a l’oferta musical s’afegeixen entrades combinades que inclouen sopar i pernoctacions a les instal·lacions de Món Sant Benet. Més informació i compra d’entrades a www.festivalsantfruitos.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter