Subscriu-te

Clàssics de cinema

El dossier del n. 364 de la revista està dedicat a les òperes portades al cinema; fa uns dies us proposàvem de veure cinc fragments de cinc de les adaptacions [enllaç] que s’hi esmentaven. Avui us convidem novament al cinema per recordar alguns fragments de música clàssica i l’òpera que s’han fet servir com a banda sonora. La llista és prou llarga i és difícil fer-ne la tria; aquí teniu cinc pel·lícules, cinc directors, cinc compositors i cinc obres. Compte amb els spoilers!

Barry Lyndon

Stanley Kubrick (1975)

L’andante del Trio n. 2 en mi bemoll major, D. 929 de Franz Schubert sona a diverses escenes de la pel·lícula; hem seleccionat per a vosaltres la cèlebre escena de la taula de joc, que, per si no ho sabíeu, va ser rodada només amb la llum de les espelmes.

Excalibur

John Boorman (1981)

La música de Richard Wagner és protagonista a l’escena final d’aquesta pel·lícula basada en el cicle artúric. La Dama del LLac rep l’espasa Excalibur mentre sentim la “Marxa fúnebre de Sigfrid”, d’El capvespre dels déus.

El Padrí III (The Godfather III)

Francis Ford Coppola (1990)

Una altra escena final, la de la trilogia El Padrí, en la qual hi sentim òpera. En aquest cas, no podia ser d’una altra manera, italiana: l’Intermezzo de Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, una obra que està molt present durant tota la pel·lícula.

Cadena perpètua (The Shawshank Redemption)

Frank Darabont (1994)

En aquesta inoblidable escena, la música de Wolfgang Amadeus Mozart, el duet “Che soave zefiretto” de Les noces de Figaro, fa que durant uns minuts, com diu la veu en off, tots els presos se sentin lliures.

Shutter Island

Martin Scorsese (2010)

La més recent de les pel·lícules que us hem seleccionat no té banda sonora original; la banda sonora la formen dinou fragments de diferents compositors. Gustav Mahler n’és un; el seu Quartet per a cordes i piano en la menor, una obra de joventut inacabada, desencadena els records del protagonista.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

L' @AcademiaMusica_ va lliurar aquest dimarts els seus guardons anuals a @auditoribcn. Més informació, al nostre web! (Foto: Alice Brazzit) http://www.revistamusical.cat/lacademia-catalana-de-la-musica-lliura-els-premis-alicia-2022-coincidint-amb-el-dia-de-la-musica/

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, un enamorat de Gaudí i continuador de la Sagrada Família
https://bit.ly/3HFvRjR

Segueix-nos a Twitter