Subscriu-te

Gustavo Dudamel inaugura la temporada del Palau de la Música amb dos concerts consecutius

El proper dimarts 18 de setembre (20 h), Gustavo Dudamel, al capdavant de la Mahler Chamber Orchestra, inaugurarà la temporada de Palau 100 del Palau de la Música Catalana. El prestigiós director d’orquestra veneçolà oferirà un segon concert el 19 de setembre (20 h). Interpretarà dos programes dedicats a grans mestres del Romanticisme i del postromanticisme com són Franz Schubert, Johannes Brahms i Gustav Mahler. Així, el dimarts 18 de setembre obrirà el concert amb la Simfonia núm. 5, en Si bemoll major, D. 485 de Schubert i la Simfonia núm. 4, en Mi menor, op. 98 de Brahms, la darrera que va escriure el compositor alemany i que és considerada una de les seves obres mestres. El dimecres 19 de setembre dirigirà la Simfonia núm. 3, en Re major, D. 200 de Schubert i la Simfonia núm. 4, en Do major de Mahler, una de les simfonies vocals del compositor, que finalitza amb el lied Das himmlische Leben i que interpretarà la soprano Golda Schultz.

Dudamel assegura que la Mahler Chamber Orchestra l’inspira perquè tenen un estil particular: “Toquen com a músics de cambra però funcionen com a orquestra i tots s’inspiren els uns als altres”. El carismàtic director ja va actuar al Palau la temporada passada amb la integral de les Simfonies de Beethoven, i assolí la fita històrica a la ciutat d’exhaurir entrades en cinc concerts durant quatre dies consecutius. Admirador del Palau, Dudamel hi tornarà el 27 de juny de 2019 per dirigir la Simfonia núm. 2, “Resurrecció” de Mahler amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i la Münchner Philharmoniker, que tancarà la temporada de Palau 100.

Apadrinat pels mestres Claudio Abbado i Simon Rattle, Gustavo Dudamel és un nom fonamental del món de la direcció dels últims temps. Com a director simfònic i operístic de renom internacional, el mou el profund convenciment que la música uneix i inspira els homes de totes les edats. Com a director artístic i musical de la Filharmònica de Los Angeles i director musical de l’Orquesta Simón Bolívar, el seu lideratge s’estén dels més grans auditoris fins a les aules, els cinemes i les plataformes digitals globals. També actua com a convidat de les institucions musicals més reconegudes i ha estat el director més jove del Concert d’Any Nou de la Filharmònica de Viena.

Una hora abans de cada concert, a les 19 h, tindran lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) dues conferències “Parlem de música” entorn dels concerts. La primera, el dia 18, serà a càrrec de Miquel Desclot, i la segona, el dia 19, a càrrec de Carlos Calderón.

Imatge destacada: Gustavo Dudamel durant una actuació al Palau de la Música Catalana. © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter