Subscriu-te

Cloenda del Festival d’Orgue de Montserrat amb Philipp Meyer

L’organista D. Philipp Meyer

El segon Festival Internacional d’Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam finalitza el dissabte 8 de setembre amb l’actuació de l’organista de l’abadia de Maria Laach (Alemanya), D. Philipp Meyer OSB. Amb entrada lliure, aquest jove monjo benedictí interpretarà la Toccata en Mi major, BWV 566 de Johann Sebastian Bach i el conegut coral An Wasserflüssen Babylon (Vora els rius de Babilònia), BWV 653, a més de les obres Bach’s Memento de Charles Marie Widor i la Premiere Sonate pour le grand orgue ré mineur, op. 42 de Felix Alexandre Guilmant, en un concert en el qual Meyer demostrarà la seva habilitat com a improvisador. D’altra banda, el diàleg establert entre el músic i l’orgue de Montserrat va més enllà, ja que l’abadia de Maria Laach va tenir relació amb el monestir de Montserrat quan va acollir, durant la Guerra Civil Espanyola, alguns dels monjos de Montserrat exiliats.

Aquesta segona edició del Festival Internacional d’Orgue de Montserrat s’ha caracteritzat pels diàlegs entre so, llengua i veu: els organistes convidats, que hi han representat les principals cultures lingüístiques europees, han entrat en diàleg a través de l’orgue amb la cultura catalana, que n’ha estat l’amfitriona, i la veu humana. El P. Jordi-Agustí Piqué, director artístic del Festival, ha valorat positivament l’assistència “nombrosíssima” de públic a cadascun dels concerts i n’ha subratllat “l’alta qualitat dels intèrprets i l’acollida del públic al llarg d’aquesta edició”. El programa de l’any vinent, la tercera edició del Festival, s’està acabant d’elaborar, ja que inclourà concerts singulars que es pretén que consolidin la trajectòria d’aquest certamen musical montserratí.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter