Subscriu-te

Concert commemoratiu dels 25 anys de l’Orquestra de Cambra Catalana

El proper 12 d’octubre a L’Auditori (Sala Oriol Martorell, 19 h) té lloc el concert del 25è aniversari de l’Orquestra de Cambra Catalana (OCC) amb un repertori significatiu que vol commemorar d’una manera especial aquesta fita, i és dirigida pel seu director titular i fundador Joan Pàmies.

Així, el concert comença amb l’obra Aniversari per a orquestra de cambra que amb motiu dels 15 anys de l’OCC els va dedicar el compositor Francesc Taverna-Bech, traspassat fa un any i mig. A continuació, s’interpreta el Concert de violí de Ferran Sor, que l’OCC va enregistrar amb Montserrat Cervera fa uns anys, amb la interpretació de la part solista de Marco Fiorini, el qual també és l’autor de les cadències.

En la segona part s’estrenen dues cançons –en versió orquestral– d’Albert Llanas: Vora la mar i El cel ben serè. També s’interpretaran tres cançons d’Eduard Toldrà –Romanç de Santa Llúcia, Canticel i Platxèria– i Cançó de bressol del pare Antoni Massana, que l’OCC va interpretar per primer cop en un dels Concerts de Tardor, amb la soprano Assumpta Mateu. El concert acaba amb una obra molt interpretada per l’OCC als seus començaments: la Simfonia en La major de Mozart.

L’Orquestra de Cambra Catalana va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. El seu repertori abasta totes les èpoques i compositors, tot donant un especial relleu a la interpretació i difusió de la música catalana, tant de compositors contemporanis com de mestres del passat; així, ha dut a terme més de 40 estrenes, algunes de les quals estrenes a l’Estat espanyol.

Ha ofert més de cinc-cents concerts al llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals cicles i festivals de música d’Espanya. També ha actuat a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i la Xina, i ha col·laborat amb solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Ludmil Anguelov, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini. Ha gravat quatre CD amb obres inèdites de compositors catalans, entre les quals destaca el Concert per a violí de Ferran Sor.

L’OCC està emparada en l’Associació del mateix nom, és orquestra resident del Festival de Música del Maresme i rep el suport de la Generalitatde Catalunya, l’Ajuntament i la Diputacióde Barcelona, i de l’Institut Ramon Llull en els seus desplaçaments.

Més informació: www.occatalana.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3
Segueix-nos a Twitter