Subscriu-te

Concert de Jaume Torrent i el Quartet Ibèric a l’Institut d’Estudis Nord-americans

Jaume Torrent i el Quartet Ibèric (foto d’arxiu)

El dia 13 de juny (17.30 h), el Quartet Ibèric i el guitarrista Jaume Torrent ofereixen a l’auditori de l’Institut d’Estudis Nord-americans de Barcelona (Via Augusta, 123) un concert format per dues obres mestres del repertori per a guitarra i conjunt de cordes com són el Quartet amb guitarra en Re major de Haydn –escrit originalment per a llaüt i trio de cordes– i el Quintet per a guitarra i quartet de cordes, op. 143 de Castelnuovo-Tedesco. El programa també inclou l’obra del mateix Jaume Torrent Concert per a guitarra i quartet de cordes, op. 52, en versió de quintet amb guitarra, i l’Adagio de S. Barber. El Quartet Ibèric està format per Natalia Borisiuk (violí I), Francesc Puche (violí II), Mònica Cruzata (viola) i Marika Kobayashi (violoncel).

El Concert per a guitarra i quartet de cordes, op. 52 és un dels quatre concerts compostos per Jaume Torrent, un per a orquestra simfònica i tres per a orquestra de cambra. Torrent va interpretar tots quatre concerts amb l’Orquestra Perpignan Meditérranée, sota la direcció de Daniel Tosi, el passat mes de març en el marc del festival internacional de música Prospectives XXIIè Siècle de Perpignan.

La tècnica guitarrística que Jaume Torrent ha anat desenvolupant i metoditzat al llarg dels anys permet obtenir una projecció sonora de la guitarra superior a la que s’obté amb les tècniques més universalment divulgades, cosa que es posa especialment de manifest en un concert d’aquestes característiques en què la guitarra ha de compartir espai sonor amb el quartet de corda.

L’entrada a aquest concert és lliure i gratuïta. Per a més informació sobre les activitats culturals de l’Institut d’Estudis Nord-americans: www.ien.es.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter