Subscriu-te

El Centre Robert Gerhard publica el llibre-CD ‘Eduard Toldrà. Impressions líriques’

El Centre Robert Gerhard per a la Promoció i Difusió del Patrimoni Musical Català s’ha sumat a la commemoració del 50è aniversari de la mort d’Eduard Toldrà amb l’edició del llibre-CD Eduard Toldrà. Impressions líriques. Aquesta publicació en record del compositor i fundador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) està editat per Record_CRG, el segell discogràfic propi del Centre Robert Gerhard, i recull cinc obres cabdals enregistrades per la dita orquestra sota la direcció d’Antoni Ros Marbà, com l’enregistrament editat el 2007 per Harmonia Mundi de l’òpera El giravolt de maig. Cal dir que Eduard Toldrà. Impressions líriques suposa el segon volum que edita el segell Record_CRG amb l’objectiu, en paraules de la coordinadora del Centre Robert Gerhard, Verónica Rodríguez, “de difondre el nostre patrimoni musical i ajudar a assolir un millor coneixement de les grans figures de la música catalana”.

Amb 3 cedés i un tiratge de 500 exemplars, el volum inclou també la reedició d’El giravolt de maig enregistrat a L’Auditori el 2006 per l’OBC junt amb les veus de la soprano Núria Rial, la mezzosoprano Marisa Martins, els tenors David Alegret i Joan Cabero, el baríton Joan Martín-Royo i el baix Stefano Palatchi. L’obra, a més, té la direcció d’Antoni Ros Marbà, que va ser amic de Toldrà, del qual diu que era “un músic total, una mena de fauna a extingir. Va ser músic a peu pla, va ser quartetista amb la veritable necessitat de fer la gran música, però una altra vessant molt important va ser el Toldrà pedagog amb l’educació de joves violinistes que després inclourà en la seva orquestra, a més de l’indubtable vessant com a compositor”.

L’altre CD d’aquest volum inclou quatre obres simfòniques enregistrades el passat mes de juliol a L’Auditori: La filla del marxant, La rosa als llavis, Empúries i La maledicció del comte Arnau, totes interpretades per l’OBC i la soprano Elena Copons. Els apunts biogràfics i els comentaris de les obres són de Cèsar Camell, gran coneixedor de la vida i obra del compositor vilanoví. La presentació del llibre-CD inclou també la presència de Narcisa Toldrà, filla del compositor, que ha declarat que “aquesta commemoració fa pensar que no cal fixar-se massa en els temps, perquè jo veig en aquest llibret el reflex de l’acció del meu pare en aquells temps difícils en què va crear aquestes obres. Fa 50 anys d’aquest esforç i penso que això li torna aquest desig de fer música i deixar una orquestra a Barcelona”.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter