Subscriu-te

Concert del Cor de Cambra Francesc Valls amb la continuació del programa “Mestres de capella de la catedral de Barcelona al segle XVII”

Cor_de_Cambra_Francesc_Valls

El Cor de Cambra Francesc Valls, cor de la catedral de Barcelona, oferirà un nou concert el dissabte 15 de novembre a la capella del Sant Crist de Lepant de la mateixa catedral (20 h, entrada lliure) amb la continuació del programa “Mestres de capella de la catedral de Barcelona al segle XVII”, que es va presentar al novembre de 2011 amb la recuperació d’obres de diferents mestres de capella d’aquesta Seu. El concert del dia 15 de novembre, doncs, vol ser la continuació i ampliació d’aquella primera part –que va incloure obres de Joan Pau Pujol, Marcià Albareda, Joan Barter i Francesc Valls– i del qual el segell La Mà de Guido edità un disc.

Aquest segon programa inclou obres noves de Joan Pau Pujol, Joan Barter i Francesc Valls, i s’hi afegeixen dos compositors nous per al Cor, com són Miquel Selma i Lluís Vicenç Gargallo.

Així, el Cor de Cambra Francesc Valls aprofundeix una mica més en el repertori d’alt nivell musical que sonava a la seu barcelonina al segle XVII, tot continuant la seva tasca de recuperació del patrimoni musical de la catedral; a banda del component religiós, aquesta música era l’única oportunitat que tenia la societat barcelonina del moment de sentir música de gran format i de qualitat (faltava poc per a l’arribada de l’òpera a Barcelona) en un dels dos centres de producció musical de referència a Catalunya; l’altre era el monestir de Montserrat.

El Cor de Cambra Francesc Valls serà dirigit pel seu titular, David Malet, estarà integrat en aquesta ocasió per Maria Casado, Anaïs Oliveras i Nerea de Miguel (sopranos), Eulàlia Fantova i Mariona Llobera (contralts), Jorge Abarza i César Polo (tenors) i Víctor Vilca i Néstor Pindado (baixos), i estarà acompanyat per un grup instrumental format per Santi Mirón (violó), Sara Águeda (arpa doble) i Jordi Reguant (orgue positiu). Les obres que s’interpretaran són: Missa a vuit veus i baix continu de Lluís Vicenç Gargallo, Cantate Domino canticum novum de Joan Pau Pujol, Salve Regina i Nunc dimittis de Miquel Selma, Magnificat del primer to de Joan Barter i Missa del quart to, a sis veus i baix continu de Francesc Valls.

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat el novembre de 2003 amb la finalitat de garantir la qualitat i regularitat de la música per al culte a la catedral de Barcelona i, al mateix temps, promoure la música sacra en general. Els directors titulars n’han estat, per aquest ordre: Rafael Murillo, Jorge Coré, Pere Lluís Biosca i des del gener de 2009 David Malet. El Cor actualment està format per un grup variable de 8 a 12 cantants professionals que setmanalment ofereixen la versió polifònica dels textos propis de cada dia litúrgic als oficis de la catedral. El treball del Cor de Cambra Francesc Valls es du a terme bàsicament en tres àmbits: l’estudi i la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps, especialment del segle XVI, per ser cantada als serveis religiosos de la Seu; la recuperació musicològica del patrimoni musical català i la seva difusió, i el foment de la composició d’obres polifòniques religioses amb la intenció de generar música nova d’aquest estil per enriquir-ne el repertori.

Paral·lelament, el Cor participa en la vida musical barcelonina en concerts i actes públics, i també ha realitzat un projecte de recuperació històrica del Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona, tradició que es va interrompre el 1575 i que, des del desembre de 2009, es torna a interpretar amb gran solemnitat la Nit de Nadal.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter