Subscriu-te

Convocatòria per a la tercera edició del Festival Mixtur 2015

Actuació de l’Ensemble Iberoamericano en el Festival Mixtur 2014. © Rus Thomas
Actuació de l’Ensemble Iberoamericano en el Festival Mixtur 2014. © Rus Thomas

Ja es poden fer inscripcions als tallers de composició i improvisació i a les quatre categories de la Convocatòria Mixtur.

El Festival Mixtur, dedicat a les músiques de recerca i creació multidisciplinària que se celebra a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona des del 2013, ja ha obert el procés d’inscripció per a la Convocatòria Mixtur 2015, obert i internacional, que compta amb tres processos diferents, com en les darreres edicions.

D’una banda, la Convocatòria Mixtur 2015 continua l’èxit de l’edició anterior, que va rebre més de 180 sol·licituds de 30 països diferents, la majoria d’un nivell excel·lent. Així doncs, disposa de quatre categories diferents: obres multidisciplinàries, obres instrumentals o mixtes (incloent-hi una subcategoria d’encàrrecs per a les formacions participants), convocatòria per a intèrprets i obres electroacústiques. Amb la voluntat de difondre projectes artístics i musicals, les obres i els artistes seleccionats formaran part de la programació de la propera edició del Festival Mixtur. A més, la biblioteca en línia Babel Scores i l’editorial Maison Ona escolliran també una de les obres participants per incloure-la als seus catàlegs, en una aposta per la nova creació que va més enllà dels dies del Festival. La data límit per participar-hi és el 15 de desembre, llevat d’una de les subcategories en composició –fins al 30 de novembre. Les bases es poden consultar a www.mixturbcn.com/convocatories.

Taller de Composició, Festival Mixtur 2014. © Rus Thomas
Taller de Composició, Festival Mixtur 2014. © Rus Thomas

El projecte pedagògic del Festival Mixtur es veu reflectit en el Taller de Composició i Experimentació Sonora. El Festival Mixtur 2015 (tercera edició) busca oferir a estudiants de composició de nivell mitjà i superior (tant si estan vinculats a un centre educatiu com si no) la possibilitat de treballar durant els dies del Festival amb un compositor de gran prestigi, així com amb un grup instrumental professional. A més, el Festival manté la col·laboració amb el Taller de Músics en el desenvolupament del Taller Interactiu de Creació Musical Contemporània i d’Improvisació Dirigida, una aposta per altres models de creació que també aportarà un concert final dels alumnes en la programació de l’edició 2015. Aquests processos finalitzaran la selecció el dia 1 de desembre i les bases també es poden consultar al web del Festival.

MixturEls Tallers del Festival 2015, tant de composició com d’improvisació, ja compten amb les primeres confirmacions. D’una banda, participaran activament en el Festival els compositors Agustí Charles, Ramon Lazkano i Clara Maïda, encarregats de la direcció del Taller de Composició i Experimentació Sonora 2015. A més, el Panell de Lectura desenvolupat amb els alumnes del mateix taller comptarà amb el reconegut Ensemble Recherche, conjunt alemany amb 30 anys de carrera i responsable de més de 500 estrenes del repertori contemporani més important de les últimes dècades. A més, els acompanyaran dues de les millors formacions en noves músiques de l’Estat, els catalans CrossingLines i els gallecs Vertixe Sonora Ensemble.

En relació amb el Taller Interactiu de Creació Musical Contemporània i d’Improvisació Dirigida, la direcció serà a càrrec de Josep Maria Balanyà, pianista, compositor, improvisador i performer amb més de 10 obres amb forta dosi d’improvisació i especialista a difuminar les fronteres de l’objecte i la creativitat sonora.

Mixtur és un col·lectiu que va néixer a Barcelona fa tres anys amb la finalitat d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor dels segles XX i XXI, sempre en relació amb la recerca, tant sobre el so en si mateix com interactuant amb les altres disciplines artístiques. Els objectius principals de Mixtur prenen forma en un festival que se celebra a Barcelona, el Festival Mixtur, consistents a: apropar la nova música al públic, descobrir noves tendències artístiques, fomentar l’educació i promoure les obres de nova creació.

Per a més informació: www.mixturbcn.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter