Subscriu-te

Concert extraordinari al Liceu d’agraïment a la ciutadania

El dia 22 d’abril es farà un concert extraordinari al Gran Teatre del Liceu (12 h), titulat “L’ànima del Liceu”, que vol agrair a la ciutadania les mostres de suport i afecte vers el Teatre en els moments crítics pels quals ha passat recentment.

Aquest concert neix a proposta dels mateixos treballadors del Teatre “en nom de la responsabilitat i consciència institucional”; amb aquest concert es “pretén consolidar la unió amb el públic… i ser un homenatge a públic, abonats i mecenes i a tots aquells que se senten part del Liceu”.

El concert serà a càrrec de l’Orquestra i Cor del Liceu, amb la participació de quatre directors musicals, Bertrand de Billy, Sebastian Weigle, Michael Boder i Josep Pons –passat, present i futur de la direcció musical del Gran Teatre–, i amb la participació desinteressada de notables figures del camp vocal i musical, com són Joan Pons, Karine Deshayes, Linda Watson, Roberto Alagna, Ainhoa Arteta, Fiorenza Cedolins, Carlos Álvarez, Ildiko Komlosi i Cristina Obregón, així com alguna que altra (gran) sorpresa. S’hi interpretaran obres de Verdi, Puccini, Wagner i Rossini, entre d’altres.

Amb aquest concert únic es vol reivindicar el Gran Teatre del Liceu com a part fonamental del patrimoni del país i defensar-ne l’excel·lència com un dels equipaments culturals més importants. Així, el leitmotiv del concert serà la voluntat de mirar endavant i l’esperit de superació que sempre ha caracteritzat el Teatre.

En aquesta data, 22 d’abril, la Direcció artística del Teatre havia anunciat un concert extraordinari de l’Orquestra i Cor del Liceu –data que era el darrer dia de representació del doble programa Una tragèdia florentina/El nan de Zemlinsky– i ha acabat sent un concert sorgit de la iniciativa dels cossos musicals estables i treballadors del Teatre encapçalada per Michael Boder. Boder, com ja es va fer públic durant la crisi laboral del passat febrer, aposta per la necessitat d’un canvi radical en la Direcció del Teatre. La voluntat inicial va ser que fos un concert gratuït, però el cost bàsic que suposa la participació dels convidats –que actuen desinteressadament– fa que s’hagin de cobrir els costos mínims amb el cobrament d’una entrada. Així, les entrades tenen un preu únic de 15 euros i es poden adquirir a partir del dia 10 d’abril. Per a més informació: www.liceubarcelona.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter