Subscriu-te

Convocatòria 2012 del Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna, a França

Els dies 28 (prova eliminatòria) i 29 (prova final) d’abril de 2012 té lloc el Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna, auspiciat des dels seus orígens per la pianista catalana fincada a França Teresa Llacuna.

El concurs està adreçat a joves pianistes de tot el món d’un màxim de 33 anys d’edat el dia 31 de desembre de 2012 i que hagin acabat, o que estiguin a punt d’acabar, els estudis en conservatoris superiors oficials o en escoles amb titulació equivalent, i també a pianistes professionals als inicis de la seva carrera. Les proves tindran lloc a l’auditori del Conservatori de Música de Valence, al cor de la regió del Roine-Alps, i seran obertes al públic. El jurat, presidit per Dominique Merlet, estarà format per reconeguts músics i pedagogs. La data de tancament d’inscripcions és el dia 2 d’abril de 2012.

S’hi atorgaran tres premis: 2.000, 1.000 i 500 euros; el guanyador del primer premi podrà ser proposat per actuar al Festival Saoû Chante Mozart; mentre que la resta de premiats o concursants destacats també podran ser proposats per a altres cites musicals franceses.

Per a la prova eliminatòria caldrà interpretar una obra de Haydn o de Mozart, un estudi de Chopin i una obra romàntica per escollir; la prova no podrà sobrepassar els 25 minuts. En la prova final caldrà interpretar una sonata de Beethoven (excepte l’opus 106), una obra romàntica diferent de la de la prova eliminatòria, un estudi de Debussy i una obra del segle XX (excepte de Debussy); la prova no podrà sobrepassar els 50 minuts.

El Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL) té al Comitè d’Honor, entre d’altres, el compositor Benet Casablancas, director del Conservatori del Liceu de Barcelona, i el pianista i pedagog Carlos Cebro, director del Concurs Internacional Maria Canals.

El Concurs Teresa Llacuna va ser creat l’any 2003 per l’associació Musiqualitas –a Montelimar–, entitat que l’organitzà fins a l’edició 2009. L’any 2010 en va prendre el relleu l’Associació Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL), presidida per Odette Vartanian, i amb Teresa Llacuna com a presidenta d’honor.

Per a més informació, inscripcions i condicions de participació: www.concours-piano-llacuna.fr i ciptl.candidatures@hotmail.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter