Subscriu-te

Corals procedents de països de l’est d’Europa han aconseguit la majoria dels premis del 34è Festival de Cantonigròs

Els Loughgiel Folk Dancers d’Irlanda del Nord
Els Loughgiel Folk Dancers d’Irlanda del Nord

Més de 19.000 persones han gaudit d’aquesta edició del Festival, per cinquè any celebrat a Vic.

El cor hongarès Cantemus Mixed Choir guanya el primer premi en la competició de cors mixtos.

Diumenge passat, 17 de juliol, va finalitzar la 34a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, iniciat el dijous 14 de juliol al teatre L’Atlàntida de Vic. En aquesta edició hi han concursat 1.050 participants de 30 grups, procedents de 20 països d’arreu del món, tan diversos com el Brasil, el Nepal, Irlanda del Nord, la Xina i, per primera vegada, Montenegro. Durant aquests dies han tingut lloc els concerts i les diverses competicions, amb les proves de cant i dansa.

Així doncs, els guanyadors de la competició 1 (cors mixtos d’un màxim de 40 cantaires) han estat: primer premi, Cantemus Mixed Choir (Hongria); segon premi, Apz Tone Tomsic University of Ljubljana (Eslovènia); tercer premi, Ars Nova-Coral UFMG (el Brasil), i quart premi, Mixed Choir Viva Brezice (Eslovènia). En la competició 2 (cors infantils d’un màxim de 40 cantaires), han estats premiats: primer premi, Estonian Radio Girl’s Choir (Estònia); segon premi, Girl’s Choir Cantus (Letònia); tercer premi, Ulë Eestiline Tütarlastekoor (Estònia), i quart premi, April (Rússia).

Josep Maria Busquets, director del Festival, durant la cerimònia de lliurament de premis
Josep Maria Busquets, director del Festival, durant la cerimònia de lliurament de premis

Pel que fa la competició 3 (cors femenins d’un màxim de 36 cantaires), els premiats han estat: primer premi, Cantemus (Moldàvia); segon premi, Cantemus Female Choir (Hongria); tercer premi, Girl’s Choir Cantus (Letònia), i quart premi, Cervánek (Txèquia). Els guanyadors de la competició 4 (cors mixtos, masculins o femenins, de música popular, de 40 cantaires màxim) han estat: primer premi, Apz Tone Tomsic University of Ljubljana (Eslovènia); segon premi, Estonian Radio Girl’s Choir (Estònia); tercer premi, Cantemus (Moldàvia), i quart premi, Cervánek (Txèquia).

Finalment, en la competició 5 (grups de danses, de 35 components màxim), els guanyadors han estat: primer premi, Loughgiel Folk Dancers (Irlanda del Nord); segon premi, Folk Dance Ensemble Sloga (Montenegro); tercer premi, Folkdance Ensemble Soprus (Estònia), i quart premi, Bastoners de Santa Maria d’Oló (Sta. Maria d’Oló-Catalunya).

Aquest any el Festival ha estat dedicat a la memòria del mestre Àngel Colomer i del Romero, cofundador i director artístic del certamen, així com al seu fill Jordi Colomer, músic traspassat recentment i que també va ser director artístic del Festival. I també a l’Orfeó Català, pel seu 125è aniversari.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter