Subscriu-te
,

Cors d’Indonèsia i Euskadi, guanyadors de la 32a edició del Festival de Cantonigròs

The Archipelago Singers. © Festival Internacional de Música de Cantonigròs
The Archipelago Singers. © Festival Internacional de Música de Cantonigròs

El cor The Archipelago Singers de Jakarta (Indonèsia), dirigit per Ega O. Azarya, ha estat el guanyador de la competició de cors mixtos fins a 40 veus (Premi Generalitat de Catalunya, dotat amb 1.800 euros) de la 32a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. En aquesta mateixa competició, el Premi Ajuntament de Vic, dotat amb 1.200 euros, ha estat per al Chamber Choir Hymnia de Dinamarca, dirigit per Fleming Windkilde, mentre que el tercer premi (Premi Institució Puig-Porret, dotat amb 600 euros) ha estat per a l’argentí Estudio Coral Meridies, dirigit per Virginia Bono. Enguany el certamen ha lliurat un quart premi (Premi Festival Internacional de Música de Cantonigròs) per al colombià Coro Universidad de Bucaramanga, dirigit per Rafael Ángel Suescún Mariño.

Vocalia Taldea. © Festival Internacional de Música de Cantonigròs
Vocalia Taldea. © Festival Internacional de Música de Cantonigròs

En la competició de cors femenins fins a 36 veus, el guanyador ha estat el cor Vocalia Taldea de Bilbao, Euskadi, dirigit per Basilio Astulez (Premi Generalitat de Catalunya, dotat amb 1.200 euros); aquesta formació també ha guanyat el premi de la competició de música popular. El Premi Ajuntament de Vic, dotat amb 800 euros, ha estat per al Choir Makeblijde (Bèlgica), dirigit per Marina Kuznetsova, i el Premi Institució Puig-Porret, dotat amb 400 euros, per al cor Cantemus de Chisinau (Moldàvia), dirigit per Denis Ceausov. El trofeu Premi Festival Internacional de Música de Cantonigròs ha estat per al cor gironí Geriona, dirigit per Imma Pascual.

En la competició de danses de 35 components com a màxim, el Grandinele Dance Group de Lituània, dirigit per Zita Rimkuviene, ha estat proclamat com a millor grup. La resta de premis d’aquesta competició han estat per a l’Esbart Dansaire de Granollers, dirigit per Carles Morales, i per al grup de la University of Uludag Folk Dance (Turquia), dirigit per Nazim Gurak.

Per conèixer la totalitat dels premis d’aquesta 32a edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, celebrada a Vic entre els dies 17 i 20 de juliol, es pot consultar la pàgina web www.fimc.es.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El proper 4 de desembre, l' @ACIMC2 organitza una nova jornada d'homenatge a Gaspar Cassadó. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-segona-edicio-del-cicle-reinterprets-de-lacimc-reivindica-el-violoncellista-gaspar-cassado/

.@janlisiecki i @viennasymphony van interpretar Mozart i Mahler al @palaumusicacat. "Una execució molt ben planificada", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/una-gran-cinquena-de-mahler-a-palau-100/

.@teatreprincipal va acollir l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons i Carme Riera. "Una partitura per a gran orquestra, d’una contemporaneïtat que no arracona la melodia", diu @RosaMassague a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 César Miralles http://www.revistamusical.cat/critica/parera-fons-i-carme-riera-estrenen-larxiduc/

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

Segueix-nos a Twitter