Subscriu-te

Daniel Barenboim i la Berliner Staatskapelle al cicle Palau 100

Berliner Staatskapelle amb Daniel Barenboim. © Monika Rittershaus

El dissabte 21 de gener (Palau de la Música, 20.30 h) té lloc el setè concert d’aquesta temporada de Palau 100 amb la Berliner Staatskapelle i Daniel Barenboim en la direcció i al piano solista. Barenboim és un dels intèrprets predilectes del públic de Palau 100, cicle en què ha actuat al capdavant de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, la Simfònica de Chicago i la Berliner Staatskapelle, a més d’oferir diversos recitals pianístics.

En aquesta ocasió, la Berliner Staatskapelle i Barenboim interpretaran el Concert per a piano i orquestra núm. 26, en Re major, K. 537, també conegut com a “Coronació” –Mozart el va interpretar a Frankfurt el 1790 amb motiu de les celebracions de l’ascensió al tron imperial de Leopold II–, i la Simfonia núm. 3 en Re menor de Bruckner, la primera gran simfonia de la maduresa creativa d’aquest compositor.

Després de debutar com a director al capdavant de la Philharmonia Orchestra de Londres el 1967, Daniel Barenboim ha estat convidat a dirigir les principals orquestres de tot el món. Ha publicat diversos llibres i ha estat guardonat amb nombrosos premis i distincions de prestigi internacional. Darrerament, la tardor de 2011, va ser nomenat director musical de La Scala de Milà. Des del 1992 és el director titular de la Berliner Staatskapelle, una de les orquestres més antigues del món. Durant la temporada 2011-12, l’orquestra i Daniel Barenboim actuen junts a Bucarest, Lucerna, Munic, Hamburg, Londres, Colònia, París, Madrid, Barcelona i Ginebra.

Abans del concert, a les 19.30 h, per tal de fomentar la divulgació musical, tindrà lloc la conferència “Parlem de música” sobre Brückner, a càrrec del crític musical Xavier Cester.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El tenor Josep Carreras actuarà aquest dijous, 29 de setembre (20 h), a la gala benèfica anual que organitza l' @AuditCarreras de Vila-seca, que porta el seu nom, i que enguany celebra el 20è aniversari.

2

Els propers dies s'estrena a Vic (30 de setembre) i Manresa (8 d'octubre) la primera òpera de Jaume Ayats. Ell mateix ens la presenta en l'entrevista que li fa Ferran Riera. Llegeix-la al web! @latlantidavic @FMediterrania http://www.revistamusical.cat/entrevistes/la-balada-den-sole-sugranyes-es-una-opera-de-cancons/

Del 14 al 18 de setembre, va tenir lloc a @auditoribcn la segona Biennal de Quartets de Barcelona. "Una aposta arriscada i superbament resolta, almenys en la vessant artística", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/una-biennal-a-laltura-de-les-expectatives/

Els dies 7, 8, 9 i 16 d'octubre tindrà lloc una nova edició de @MusiquemLleida, la primera amb Albert Cabero com a director de la @CoralShalomCat. Més informació, al nostre web! 📸 Oscar Cabrerizo (Defoto) http://www.revistamusical.cat/onze-concerts-en-vuit-espais-constituiran-la-dissetena-edicio-del-festival-musiquem-lleida/

Segueix-nos a Twitter