Subscriu-te

Domènec González de la Rubia estrena diverses obres i ofereix un concert a Chicago

Domènec González de la Rubia
Domènec González de la Rubia

Comença una nova edició del cicle de concerts Música d’Ara, de l’ACC.

Aquesta tardor es produiran les estrenes de diverses obres del compositor, pianista i director Domènec González de la Rubia, tant a nivell estatal com internacional. Així, el dia 1 de novembre, s’estrenarà a la Universitat d’Indiana, als Estats Units, l’obra Tres moviments per a quintet, a càrrec de Jorge Muñiz, professor associat de teoria i composició a la mateixa Universitat d’Indiana, al capdavant de l’Ensemble Concept 21, del qual és el titular.

El 26 de novembre González de la Rubia estrenarà Díptico, per a orquestra simfònica, a l’auditori del Palau de Congressos de Badajoz, una obra en dos moviments titulats “Noche en el cerro de Las Hurdes” i “Jarana de los duendes de la Vera”. Es tracta d’una obra encàrrec de l’Asociación Española de Orquestas Sinfónicas (AEOS) i la Fundació SGAE, i serà estrenada per l’Orquesta de Extremadura, dirigida per Álvaro Albiach. L’obra s’interpretarà a Badajoz i Càceres durant la temporada 2015-16.

Abans de l’estiu també es van estrenar altres obres de Domènec González de la Rubia. Concretament, el Duo per a violí i viola, encàrrec de la violinista Al·la Voronkova, oferta el 25 de juliol al Festival de Saillagouse (França), i Escenes d’ondines, per a piano, estrenada el 18 d’agost al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Estela Barrientos i Domènec González de la Rubia
Estela Barrientos i Domènec González de la Rubia

D’altra banda, dissabte passat, 10 d’octubre, Domènec González de la Rubia va oferir un concert a la Pianoforte Foundation de Chicago, als Estats Units, amb un programa basat en cançons populars espanyoles recollides per Federico García Lorca i també en cançons populars de Catalunya i Extremadura, amb la participació de la cantant Estela Barrientos. Aquest repertori ha estat revisat i adaptat pel mateix González de la Rubia. El compositor i pianista i la cantant ja han presentat amb èxit aquest mateix programa a l’Estat espanyol i a Rússia. Aquest debut com a intèrprets als Estats Units s’emmarcà en la desena edició del Latino Music Festival. Les cançons de García Lorca també estan programades el dia 11 de desembre al Teatro Villa de Molina, de Molina de Segura (Múrcia), en una vetllada de literatura i música, amb la presència de Francisca Aguirre, Premi Nacional de Poesia, i Marcel Moreau, reconegut escriptor belga membre de l’Academie Française.

Nova temporada de concerts Música d’Ara, de l’ACC

D’altra banda, aquest d’octubre comença una nova edició de la temporada de concerts Música d’Ara, organitzats per l’Associació Catalana de Compositors (ACC), que presideix Domènec González de la Rubia. Seran vuit concerts fins a final d’any, que tindran lloc a la Sala Mompou de la seu de la Societat General d’Autors i Editors a Barcelona, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, al Centre l’Amistat de Premià de Mar i a l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet.

El cicle començarà el proper 15 d’octubre (Sala Mompou) amb l’actuació de l’Arts Quartet –format per Christian Chivu i Liviu Morna, violins; Paul Cortese, viola, i Magdalena Manasi, violoncel–, amb obres d’A. Ballestin, R. De Roeck, O. Graus, J. M. Pladevall, C. Vilallonga i A. Villalonga. El 22 d’octubre serà el torn del pianista Fiódor Veselov (Sala Mompou), que oferirà un programa amb obres de B. Casablancas, E. Fusté, C. Guinovart, J. J. Gutiérrez, J. C. Martínez, S. Pueyo, M. Roger, M. Ros i V. Vallés.

Ja al novembre, el dia 5, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona acollirà l’actuació de l’Ensemble Diapason, formació dirigida pel seu titular, Domènec González de la Rubia, i formada per Jordi Gendra, flauta; Bartolomé García-Plata, clarinet; Christian Chivu, violí; Jean Baptiste Texier, violoncel, i Mariona Sarquella, piano, que interpretarà un programa amb obres de D. González de la Rubia (estrena), E. Diago (estrena), R. Kallimulin, E. Barilari, A. Bofill (estrena), F. Martín Jaime (estrena) i A. Penkina (estrena).

El guitarrista Bernat Padrosa
El guitarrista Bernat Padrosa

El dia 12 (Sala Mompou), el guitarrista Bernat Padrosa interpretarà obres de G. Belotti, M. Bertrán, J. Codina, J. M. Gallardo del Rey, M. Olm, J. Rossinyol i G. Villanueva; mentre que el dia 13, al Centre l’Amistat de Premià de Mar, Eduardo Diago dirigirà el cabaret concert Paquita la Ibérica. Amb la participació de la cantant i actriu Estela Barrientos, l’actor Juan Campabada i un trio de piano (Mariona Sarquella), violoncel (Marta Pons) i clarinet (Eduardo Javier Ysla), s’interpretaran obres C. Vilallonga, E. Diago, M. Bosch, A. Ballestin, G. Motatu, A. Grèbol, F. García Lorca, D. González de la Rubia i A. Bofill.

El duo de violí i piano format per Octavi Martínez Bartolomé i Benjamin Frith oferirà el 24 de novembre (Sala Mompou) obres d’A. Bassok, X. Boliart, M. Bosch, C. Eroles, V. Estapé, M. Pardo, A. Sebastia i M. Torrents; i el 26 de novembre tornaran a repetir aquest programa a l’Auditori Can Roig i Torres. Finalment, el 17 de desembre tancarà el cicle el violoncel·lista Pau Codina (Sala Mompou) amb obres de M. Capdevila, E. Eckart, A. Lewin Richter, C. López de Rego, D. Luna, J. Parramon, M. R. Ribas i E. Riu. Més informació a: www.accompositors.com. Una setmana abans de cada concert es pot trobar informació més detallada a: www.facebook.com/associaciocatalanadecompositorsactuals

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter