Subscriu-te

Eduard Toldrà, homenatjat al Saló de Cent

La mezzosoprano Mireia Pintó durant la seva actuació en aquest homenatge a Eduard Toldrà

El 23 d’octubre passat es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona un acte institucional d’homenatge a Eduard Toldrà en l’escaiença de la commemoració del cinquantenari de la seva mort.

L’acte va ser auspiciat per l’Associació d’Amics d’Eduard Toldrà i promogut i organitzat per l’Auditori de Barcelona. Eduard Toldrà va estar vinculat a l’Ajuntament de Barcelona, primer en qualitat de professor de violí del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, després de direcció orquestral i, posteriorment, fita cabdal, com a fundador i titular de l’Orquestra Municipal de Barcelona (avui Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) des de la seva fundació fins a la mort el mes de maig de 1962.

A l’acte, presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, hi van intervenir el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana; el director de L’Auditori, Joaquim Garrigosa; Antoni Ros Marbà, deixeble de Toldrà i vicepresident de l’esmentada Associació, i Narcisa Toldrà, filla del músic i presidenta d’aquesta entitat. Tots ells van glossar diversos aspectes, i en algun cas vivències, de la figura de l’homenatjat, tot oferint una visió molta rica del compositor vilanoví.

L’acte va tenir la col·laboració del violinista Raul Garcia Corredera i el pianista Daniel Espasa, ambdós membres de l’OBC i de la mezzosoprano Mireia Pintó, que van oferir un tast il·lustratiu de l’obra cambrística i liederística de Toldrà. Xavier Trias va cloure l’acte amb un parlament conclusiu.

L’homenatge va gaudir de la presència d’un públic nombrós, mostra d’un significatiu ventall del món musical, amb esment especial d’antics membres de l’Orquestra Municipal, algun d’ells fins i tot de quan la dirigia Toldrà.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La seixantena edició del @ConcursoVinas arriba al final aquest cap de setmana. L'únic finalista català, Gerard Farreras, hi ha obtingut cinc premis extraordinaris. Més informació, al nostre web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sudcoreana-yewon-han-guanya-la-seixantena-edicio-del-concurs-internacional-tenor-vinas/

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

Segueix-nos a Twitter